Starea pacienților de la Spitalul Floreasca după explozia din Botoșani. Unii dintre ei sunt încă internați

Starea pacienților de la Spitalul Floreasca după explozia din Botoșani. Unii dintre ei sunt încă internați
Foto: sjup.ro

Șeful UPU SMURD- București a transmis, joi seara, că cei doi pacienți răniți în explozia de la Dedeman Botoșani care se află internați la Spitalul Floreasca din Capitala sunt într-o stare foarte bună.

Pacienții sunt stabili

Pacienții din Botoșani au fost externați și cei transferați la București la Iași și se află în stare stabilă, conform știrileprotv.

„Am primit aceste 2 victime. Problema cu victimele arse este că întotdeuna trebuie tratate cu maximă seriozitate în sensul de a considera că leziunile pe care le-ar putea avea, sunt mult mai grave decât cele pe care le au aparent. Pentru că totul provenea dintr-o explozie, au trebuit să fie şi investigaţii, trebuia să le facem şi CT, să aibă toate consulturile. Au ajuns în Unitatea de îngrijire a arşilor gravi”, a declarat dr. Bogdan Opriţa.

Unii pacienți, externați

Acesta a vorbit și despre starea pacienților din spitale și a menționat că se află într-o stare stabilă. Mai mult, unii dintre ei au fost și externați.

„Starea lor (a pacienţilor internaţi la Floreasca – n.r.), în momentul de faţă este stabilă. Unul dintre ei a evoluat chiar foarte bine şi sperăm, cu ajutorul lui Dumnezeu, să evolueze şi cel de-al doilea. Cei care au fost internaţi la Botoşani am înţeles că au fost chiar externaţi, iar la Unitatea de îngrijire a arşilor grav de la Iaşi avem informaţii că starea este stabilă, doar a unuia dintre ei este mai complicată”, a spus Opriţa.

Medicul a declarat că, în momentul de față, spitalul nu are o bancă de piele, dar speră că noul manager se va ocupa de acest aspect.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`