Stai mult timp la calculator? AI ÎNCURCAT-O! De ce BOALĂ spun specialiștii că ai putea suferi

Stai mult timp la calculator? AI ÎNCURCAT-O! De ce BOALĂ spun specialiștii că ai putea suferi

Lucraţi mult timp la calculator? Medicii atrag atenţia că există riscul să dezvoltaţi un sindrom de tunel carpian, relatează digi24.ro.

Un simptom este amorțeala mâinii, care poate apărea totuși în mai multe afecțiuni. Specific sindromului de tunel carpian este faptul că acesta apare în special noaptea şi se diminuează dacă scuturaţi mâna.

„Dacă boală avansează, pacientul poate să spună că resimte aceste amorţeli şi pe parcursul zilei în timpul diverselor activităţi care necesită menținerea articulatiei pumnului într-o anumită poziție, de exemplu la șofat, la vorbit la telefon timp îndelungat, la citit”, a spus dr. Oana Neagu, medic neurolog.

Ei, bine, s-ar părea că și croitorii, bucătarii sau mecanicii pot avea boala.

„Pe măsură ce boală avansează amorțeală poate să devină permanentă, apare și durerea, poate să urce până la nivelul umărului și scade și forță în mâna, putem să scăpăm ușor obiecte din mâna, putem să avem dificultăți la mișcările fine, atunci când ne încheiem la nasturi, atunci când scriem, când ținem pixul în mâna”, a spus și dr. Carmen Neaga, medic neurolog.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră