SRI, avertisment pentru toți românii: TikTok trebuie interzis urgent / Riscurile la care te expui când folosești aplicația

SRI, avertisment pentru toți românii: TikTok trebuie interzis urgent / Riscurile la care te expui când folosești aplicația
Sursa foto: Shutterstock

De-a lungul timpului, mai multe țări au considerat că TikTok reprezintă o amenințare pentru securitatea națională, motiv pentru care au și interzis aplicația. În cursul acestei săptămâni, Serviciul Român de Informații (SRI) a adus noi argumente împotriva utilizării rețelei de socializare și a vorbit despre riscurile la care se expun cei care folosesc aplicația, potrivit Spynews.ro.

SRI: TikTok trebuie interzis urgent

Pe măsură ce preocupările privind confidențialitatea și securitatea cibernetică cresc, multe țări au impus interdicții la nivel național asupra aplicației.

În timp ce multe țări au interzis ca angajații din administrație publică să mai folosească aplicația pe telefoanele de serviciu, în cursul acestei săptămâni, și Serviciul Român de Informații (SRI) a lansat un avertisment pentru toți românii.

Anton Rog, manager de securitate cibernetică și director de software cu experiență în domeniul securității cibernetice și în tehnologia și serviciile informației a spus că TikTok ar trebui interzis și a oferit și câteva argumente, potrivit sursei citate.

Utilizatorilor aplicației TikTok le poate fi activat microfonul și camera dispozitivelor

Conform unei analize tehnice efectuate de SRI, toate datele utilizatorilor ajung pe servere din China. Autoritățile chineze ar avea capacitatea de a activa microfonul și camera dispozitivelor celor care folosesc TikTok, putând să acceseze imagini, înregistrări audio și alte date de pe telefoanele utilizatorilor, prin intermediul aplicației, scrie Spynews.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`