Spitalul Militar din Cluj, prima unitate medicală care l-a tratat pe Florin Piersic: S-a prezentat la noi cu septicemie. A fost confirmată încă de la început infecția cu stafilococ auriu

Spitalul Militar din Cluj, prima unitate medicală care l-a tratat pe Florin Piersic: S-a prezentat la noi cu septicemie. A fost confirmată încă de la început infecția cu stafilococ auriu
Foto: Hepta/Foto: Hepta/MMA / Novac.

Spitalul Clinic Militar de Urgență ”Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca, prima unitate medicală care l-a tratat pe Florin Piersic, a venit cu o serie de precizări despre cele două săptămâni în care actorul i-a fost pacient. Spitalul precizează că acesta a venit pe 17 aprilie, când deja avea septicemie, simptomele debutând cu trei zile înainte. Analizele făcute imediat după internare au confirmat și infecția cu stafilococ auriu.

Unitatea medicală a mai explicat și cum a fost transferat Florin Piersic la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, apoi la București.

Spitalul a mai notat că a respectat dorința familiei Piersic în ceea ce privește relația cu mass-media și, de altfel, inclusiv comunicatul de acum a fost emis cu acordul actorului și al soției acestuia.

Spitalul Militar Cluj: Florin Piersic a ajuns la noi cu o stare generală alterată în contextul unei septicemii

„Pacientul Florin Piersic s-a prezentat în data de 17 aprilie cu o stare generală alterată în contextul unei septicemii. Simptomele au debutat cu trei zile anterior prezentării la spital, conform declarațiilor membrilor familiei. Pacientul fost evaluat rapid în serviciul de urgență al spitalului, unde s-a constatat existența unui proces inflamator la nivelul genunchiului protezat și analizele de laborator au confirmat existența unui proces septic.

S-au recoltat încă de la prezentare hemoculturi și urocultură care s-au pozitivat cu stafilococ auriu. Același germen a fost evidențiat și la nivelul protezei articulare. S-a inițiat tratament antibiotic, iar după stabilizare clinică și pregătirea intervenției chirurgicale, s-a efectuat procedura ortopedică pentru asanarea procesului septic de la nivelul protezei implantate în alt serviciu în urmă cu 5 ani”, a transmis Spitalul Militar Cluj, printr-un comunicat.

Cum a ajuns Piersic să fie transferat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, apoi la București

Unitatea medicală a mai explicat faptul că afectat a fost și stimulatorul cardiac pe care actorul îl are de 10 ani: „Încă de la internare a existat suspiciunea identificării unui proces septic la nivelul valvelor cardiace, fapt confirmat prin ecocardiografie, care a evidențiat însămânțare bacteriană și la nivelul stimulatorului cardiac implantat în urmă cu aproximativ 10 ani la Institutul Inimii din Cluj-Napoca. Ulterior, s-a solicitat consult de specialitate la Institutul Inimii din Cluj-Napoca și conform recomandărilor comisiei multidisciplinare care a evaluat pacientul, s-a decis transferul acestuia pentru tratament de specialitate în serviciul respectiv, la data de 30 aprilie. Apoi, medicii din Institutul Inimii din Cluj-Napoca, de comun acord cu familia, au decis transferul pacientului la București”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie