Spitalul Județean Suceava, obligat să plătească daune uriașe unei familii, după ce bebelușul acestora a murit / De ce suferea micuțul

Spitalul Județean Suceava, obligat să plătească daune uriașe unei familii, după ce bebelușul acestora a murit / De ce suferea micuțul
Sursa foto: Facebook

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava este obligat să plătească o amendă penală de 1.260.000 de lei și daune morale în valoare de 650.000 de euro unei familii a cărei bebeluș a decedat în 2016.

Verdictul în procesul intentat unității medicale a fost pronunțat miercuri, 6 decembrie, de Judecătoria Suceava.

Spitalul din Suceava, obligat să plătească daune de 650.000 de euro unei familii

În acest proces s-au constituit părți civile părinții și sora unuia dintre cei trei bebeluși decedați în doar câteva luni.

Spitalul din Suceava a fost condamnat de Judecătoria Suceava la plata unei amenzi de 1.260.000 de lei pentru ucidere din culpă. De asemenea, părinții micuțului decedat vor primi 500.000 de euro, iar sora acestuia va primi din partea unității medicale suma de 150.000 de euro.

Pe parcursul a șapte luni din 2016, trei bebeluși au murit în unitatea medicală menționată anterior. Micuții ar fi decedat în urma unor infecții nosocomiale, potrivit unei expertize a Institutului de Medicină Legală Iași, scrie Adevărul.

Ulterior, specialiștii au descoperit că apa furnizată în unitatea medicală era infestat cu pesudomonas aeruginosa, o bacterie periculoasă cunoscută sub numele de piocianic.

Decizia instanței nu este definitivă, mai relatează sursa citată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`