Spitalul Județean Suceava, fără clorochină, principalul medicament folosit pentru tratarea COVID-19. Unitatea a devenit unul dintre prinipalele focare cu 200 de pacienți infectați

Spitalul Județean Suceava, fără clorochină, principalul medicament folosit pentru tratarea COVID-19. Unitatea a devenit unul dintre prinipalele focare cu 200 de pacienți infectați
sursa foto Facebook

O nouă situație alarmantă la Spitalul Județean Suceava, unde se află internați aproape200 de pacienți infectați cu noul coronavirus.

Unitatea medicală a rămas fără unul dintre medicamentele de bază folosit în schema de tratament anti COVID 19. Este vorba despre Plaquenil, medicamentul pe bază de clorochină, destinat pacienților diagnosticați cu coronavirus și pneumonie.

Deși a devenit principalul focar de infecție la nivel național, Spitalul Județean Suceava a rămas fără stocuri de Plaquenil, iar cei 200 de pacienți infectați cu noul coronavirus nu pot fi tratați.

Florin Filip, managerul intermar al Spitalului Județean Suceava, a recunoscut pentru ziardesuceava.ro această problemă. „Na…că și asta s-a aflat”, a fost reacția doctorului Florin Filip.

Acesta ar fi încercat să obșină medicamentul de la colegii săi din București, Cluj și Bistrița.

Suceava a devenit principalul focar de infecție cu noul coronavirus din România după ce din totalul de 233 de medici de la Spitalul Județean, au fost contaminați 90 de cadre medicale, reprezentând medici de la UPU și personal auxiliar.

Acest lucru a condus la închiderea spitalului la începutul săptămânii, la dezinfectarea unității medicale și la transformarea sa în spital pentru tratarea pacienților care suferă de COVID-19.

Managerul spitalului, Vasile Rîmbu, a fost demis, șefa DSP și-a dat demisia, iar șeful Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, este infectat, fiind internat acolo.

Suceava este considerat un focar periculos de coronavirus și s-a ajuns aici după o serie de greșeli manageriale flagrante și nerespectarea procedurilor: amestecarea pacienților bolnavi cu cei sănătoși, convocarea medicilor suspecți de coronavirus, la spital, la un loc cu cei sănătoși, prin invocarea în fals a unui așa-zis ordin de ministru. (Vezi AICI detaliile).

De asemenea, Suceava înregistrează un record negativ și în ceea ce privește numărul de decese la nivel național provocate de noul coronavirus. Astfel 10 din cele 40 de victime sunt din Suceava și au fost internate la Spitalul Județean. (Vezi AICI detalii)

În urmă cu câteva zile, Oana Grigore, purtătoarea de cuvânt din cadrul Ministerului Sănătățiia declarat că nu știe să existe lipsuri în acest moment în România în ceea ce privește medicamentele prevăzute în schema de tratament pentru COVID-19.

“Nu sunt probleme cu stocurile. S-au făcut în ultima perioadă și mai multe donații din partea companiilor, s-a discutat și cu companiile americane pentru Plaquenil. Deocamdată nu sunt probleme cu aceste medicamente. Nu am auzit să fie o problemă în acest sens”, a declarat purtătoarea de cuvând a Ministerului Sănătății, Oana Grigore, pentru B1.RO. (Vezi AICI detalii)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`