Spitalul din Râmnicu Sărat şi secţiile pentru pacienţii COVID ale Spitalului Judeţean Buzău, aproape pline

Spitalul din Râmnicu Sărat şi secţiile pentru pacienţii COVID ale Spitalului Judeţean Buzău, aproape pline
Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Situație alarmantă în județul Buzău, din cauza celui de-al treilea val al pandemiei de COVID-19. Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat şi secţiile pentru pacienții de coronavirus ale Spitalului Judeţean Buzău sunt aproape pline de persoane care s-au infectat.

Spitalul din Râmnicu Sărat şi secţiile pentru pacienţii COVID ale Spitalului Judeţean Buzău au rămas fără locuri libere pentru pacienți

Potrivit purtătorului de cuvânt al SJU Buzău, Adriana Bunilă,la Terapie Intensivă, toate cele 14 locuri pentru bolnavii cu coronavirus sunt ocupate, în timp ce la Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie, unde sunt 68 de paturi pentru bolnavii COVID, sunt ocupate 63 de paturi.

Ca o soluție de moment, este pregătită o altă unitate, cea de la Nehoiu, pentru tratarea persoanelor infectate cu coronavirus, potrivit news.ro.

În condiţiile în care numărul locurilor libere pentru pacienţii cu COVD este extrem de mic, autorităţile de sănătate publică analizează situaţia de la Spitalul Orăşenesc Nehoiu, pentru a-l transforma în spital COVID. Nu se ştie deocamdată dacă spitalul va deveni exclusiv COVID, sau va fi menţinut în continuare şi pentru ceilalţi bolnavi, situaţia fiind analizată săptămâna aceasta.

Directorul spitalului, dr.Sergiu Remişovschi, susţine că spitalul nu dispune de toate circuitele pentru a trata şi bolnavi COVID şi non-COVID, însă personalul medical va respecta decizia pe care o vor lua autorităţile centrale.

Soluția găsită de autorități

În Spitalul Orăşenesc Nehoiu sunt 130 de paturi de spitalizare continuă, 5 paturi pentru spitalizare de o zi şi 10 paturi de terapie intensivă.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Municipal din Râmnicu Sărat, unitate COVID, sunt 141 de bolnavi infectaţi cu coronavirus. Toate paturile de la terapie intensivă sunt ocupate, la fel şi cele 6 ventilatoare existente, un pacient fiind intubat.

Singurele locuri disponibile în acest moment în spitalul din Râmnicu Sărat sunt la Ginecologie pentru gravide aflate în primul trimestru de sarcină, dar şi pentru lăuze şi la Pediatrie. Aceeaşi situaţie se regăseşte şi în secţia COVID a Spitalului Judeţean Buzău.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:38 - Ce decizie a luat Norvegia, în privința rețelelor sociale. Oficialii nu vor ca cetățenii să devină „înguști la minte și lipsiți de acțiune”
23:18 - Instanța a respins arestarea preventivă în cazul Laurei Crișan, fiica afaceristului ucis în Arad. Și ea, și presupușii complici au fost puși în libertate (VIDEO)
23:12 - Olaf Scholz, mesaj pentru Zelenski: „O țară aflată în război nu poate absolut deloc să devină membră a NATO”
23:07 - Vladimir Putin a spus că nu-și amintește ca Donald Trump să-l fi amenințat că bombardează Moscova dacă atacă Ucraina
23:04 - Primarul din Buşteni, Mircea Corbu, a fost reţinut pentru purtare abuzivă şi instigare la mărturie mincinoasă. Dosarul, deschis după ce o femeie l-a reclamat că ar fi lovit-o
22:43 - Unde se află cel mai poluat oraș din lume. Din cauza ceții care l-a acoperit, nu se mai vede nici soarele
22:39 - Ciucă, mesaj pentru Ciolacu și PSD: „Dacă vreți să vă mai creadă lumea că ajutați pensionarii, atunci susțineți actualizarea pensiilor pentru militari” (VIDEO)
22:11 - Accident cu patru mașini pe cel mai aglomerat bulevard din București: Circulația rutieră se desfășoară pe o singură bandă
22:03 - O firmă din China scoate la vânzare bilete pentru o expediție în spațiu. Care este prețul pe care trebuie să îl plătească o persoană
22:02 - România face teste pentru producția proprie de stridii în Marea Neagră. Experimentul este desfășurat cu un specialist din Italia