Spitalul din Iași a luat stimulatoare cardiace de milioane de euro

Spitalul din Iași a luat stimulatoare cardiace de milioane de euro
Foto: Pixabay

Spitalul Sfântul Spiridon din Iași a cumpărat stimulatoare de milioane de euro, potrivit licitațiilor la care a fost parte în ultimul an. Astfel, implantarea unor stimulatoare de la cadavre a fost un gest prin care medicii voiau să se îmbogățească și nu o soluție pentru pacienți.

Tribunalul Bucureşti a dispus, sâmbătă, arestarea preventivă pentru 30 de zile a medicului cardiolog Dan Tesloianu de la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iaşi, pus sub acuzare de Parchetul General pentru că refolosea stimulatoare cardiace extrase din cadavre.

„În situaţia de fapt reţinută de procurori, se menţionează că inculpatul şi-ar fi exercitat atribuţiile de serviciu, cu intenţie, în mod defectuos, prin implantarea, în perioada 2017 – august 2022, a unui număr de 238 de dispozitive extrase din cadavre sau a căror sursă de provenienţă nu se cunoaşte, ignorând riscul de a provoca pacienţilor probleme medicale grave sau chiar decesul, procedând astfel la reutilizarea lor, deşi acest lucru este interzis de legislaţia primară”, conform procurorilor.

Mai multe detalii, pe newsweek.ro.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`