Spitalele urmează să fie aprovizionate cu așternuturi, paturi și containere de la rezerva de stat

Spitalele urmează să fie aprovizionate cu așternuturi, paturi și containere de la rezerva de stat
Foto: Hepta - Zuma Press / Marco Alpozzi

În următoarea perioadă, spitalele din mai multe județe vor fi aprovizionate cu așternuturi și containere,de larezerva de stat, potrivit unui proiect de hotărâre care va fi adoptată în ședința de Guvern de miercuri.

Este vorba desprecontainere, paturi, saltele, pături, cearșafuri, necesare în contextul epidemiologic,

Conatinere vor fi trimise după cum urmează:

  • Brăila – 3
  • Cluj – 4
  • Constanța – 4
  • Galați – 5
  • Olt – 2
  • Hunedoara – 4
  • Suceava – 4

„Se aprobă scoaterea din rezervele de stat şi acordarea imediată ca ajutoare umanitare interne de urgenţă, cu titlu gratuit, a unor cantități de produse prevăzute în anexa nr. 1 care face parte integrantă din prezenta hotărâre, în valoare de 514.871 lei inclusiv TVA, pentru unitățile sanitare din județele Brăila, Cluj, Constanța, Galați, Hunedoara, Olt și Suceava în vederea aplicării măsurilor de prevenire și limitare a transmiterii infecțiilor cu noul Coronavirus (2019-nCoV)”, se arată în document.

Vor fi distribuite materiale necesare și pentru spitalele „Dimitrie Gerota” dinBucurești, pentru Centrul Medical de Diagnostic și Tratament Ambulatoriu Ploiești șiCentrul Chinologic „dr. Aurel Greblea” Sibiu.

„Se aprobă scoaterea din rezervele de stat a unor cantități de produse prevăzute în anexa, care face parte integrantă din prezenta hotărâre, în valoare de 101.950,28 lei inclusiv TVA şi acordarea acestora, cu titlu gratuit, unor unităţi cu atribuţii medicale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne – Direcției Medicale – Spitalului de Urgență Prof. Dr. Dimitrie Gerota, respectiv Centrului Medical de Diagnostic şi Tratament Ambulatoriu Ploieşti și Inspectoratului General al Poliției Române – Centrului Chinologic „dr. Aurel Greblea” Sibiu, în vederea aplicării măsurilor de prevenire și limitare a transmiterii infecțiilor cu noul Coronavirus (2019-nCoV)”, se arată Hotărârea de Guvern.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`