Spitalele italiene raportează o creștere a urgențelor legate de căldură, deoarece canicula nu reușește să descurajeze turiștii

Spitalele italiene raportează o creștere a urgențelor legate de căldură, deoarece canicula nu reușește să descurajeze turiștii
Foto: Freepik

Numărul de persoane care solicită îngrijiri de urgență pentru boli legate de caniculă a crescut brusc în orașe precum Roma, Florența și Veneția, în timp ce țara se confruntă cu un val de căldură intens care nu reușește să descurajeze turiștii, anunță The Guardian.

Foarte mulți oameni au leșinat din cauza căldurii

Italia a fost cuprinsă de valuri consecutive de căldură de la jumătatea lunii iunie. Se așteaptă ca unele zone din centrul și sudul țării să înregistreze temperaturi de peste 40 de grade Celsius în zilele următoare.

Luni, Ministerul Sănătății a plasat 17 orașe în alertă roșie, ceea ce înseamnă că se așteaptă ca inclusiv oamenii sănătoși să fie fi expuși riscului. Persoanelor care locuiesc sau vizitează locurile aflate în alertă roșie li se recomandă să evite lumina directă a soarelui între orele 11:00 și 18:00.

Fabio De Iaco, președintele societății italiene de medicină de urgență, a declarat pentru Corriere della Sera că, pe măsură ce căldura s-a intensificat, a avut loc o creștere cu 20% a numărului de persoane care accesează asistență de urgență pentru boli legate de căldură în orașe precum Roma, Florența, Veneția și Napoli.

La Roma au fost cazuri de oameni care au leșinat la căldură în Piața Sf. Petru sau în timp ce s-au adunat la monumente populare precum Fântâna Trevi.

Spitalele sunt pline de urgențe legate de caniculă dar și de bolnavi de Covid

Dr. Pierpaolo Ciocchetti, directorul departamentului de urgență al spitalului Fatebenefratelli din centrul Romei, a spus că majoritatea persoanelor care au nevoie de îngrijiri sunt în vârstă și suferă și de alte boli.

„Dar nici tinerii nu ar trebui să subestimeze efectele căldurii”, a spus el pentru Corriere della Sera. El i-a sfătuit pe oameni să nu meargă la unitățile de urgență cu boli care ar putea fi gestionate la domiciliu, adăugând că și internările în spital pentru Covid au crescut.

Majoritatea cazurilor de boli legate de căldură sunt rezolvate prin rehidratare. Doar 1-2% au necesitat spitalizare.
Se raportează că patru persoane au murit în Italia în iulie din cauza unor boli legate de căldura extremă.

Săptămâna trecută, o femeie de 26 de ani a suferit un transplant de ficat de urgență la un spital din Torino, după ce s-a prăbușit din cauza insolației în timp ce lucra la o fermă.

Căldura extremă nu descurajează turiștii, numărul vizitatorilor străini în Italia fiind estimat să fie cu 2,5% mai mare decât în ​​2023. În iulie și august, majoritatea orașelor mari sunt pline de turiști, în timp ce italienii evadează la mare sau la munte. Cu toate acestea, cu temperaturile mării depășind și 30C, este dificil să găsești un moment de pauză de la căldură chiar și de-a lungul coastei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`