Pereți decojiți, mâncași de igrasie, infiltrații și o mizerie cumplită! Par imagini desprinse din lagărele de concentrare, însă vorbim despre… încăperi ale Spitalul Judeţean Cluj! O filmare postată de deputatul USR Emanuel Ungureanu face vâlvă pe Internet. Acesta se declară revoltat de ceea ce numește…. un „buncăr infect”.
Un film al groazei, așa descrie un politician imaginile surprinse în ceea ce numește buncărul Serviciului de Anatomopatologie din Spitalul Judeţean Cluj. Pereții nu au mai văzut varul de zeci de ani, sunt decojiți, mâncați de igrasie, mobila este antică, ruginită, iar toaletele par mai degrabă unele publice decât aparținând unei unități medicale.
Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.
Așadar, după ce, în urmă cu o lună, a semnalat cazul halucinant al unui pacient de 55 de ani care s-a rătăcit într-o clinică din Cluj, fiind găsit abia a doua zi, mort, pe scările labirintice din clădire, Ungureanu dă un nou semnal de alarmă.
„În acest spațiu complet insalubru lucrează 24 de oameni. Urmăriți cu atenție filmul groazei.
Ar trebui să ne pese tuturor de faptul că le-au scăzut nejustificat veniturile cu sume cuprinse între 600 și 1200 de lei. Riscăm să pierdem personal supracalificat care este plătit în România de 8 ori mai puțin decât în Occident. Actualul guvern comite un adevărat genocid.
Fac un apel la solidaritate cu toate categoriile de personal din sistemul sanitar nedreptățite de aplicarea aiuritoare a Legii 153. Este absolut incredibil în ce condiții mizere lucrează acești oameni. Sunt încă în stare de șoc.
Ar trebui ca în cel mai scurt timp această secție să fie mutată într-o clădire decentă. DSP Cluj ce face? Noi, ce facem? Acest spital este al nostru, al tuturor, oamenii care lucrează aici sunt în slujba noastră. Ne pasă?”, a scris revoltat, pe Facebook, deputatul.
El a lansat apoi un apel către autorități: „Unii dintre angajati au emfizem pulmonar și insuficiență respiratorie, nu mai pot lucra cu masca care ar trebui să îi protejeze. Fac un apel public către Ministerul Sănătății, Consiliul Județean Cluj, DSP Cluj să găsească soluții urgente pentru mutarea acestei secții vitale în condiții decente”.