Specialiștii trag un semnal de alarmă! Leguma pe care să nu o mai pui niciodată în ciorbă

Publicat: 21 11. 2023, 16:08
Actualizat: 21 11. 2023, 16:09
Sursa Foto: Freepik.com

Printre cele mai apreciate feluri de mâncare ale românilor se numără ciorba, consumată adesea ca fel principal la masă.

Cu toate acestea, nu mulți știu că există o legumă care nu ar trebui să fie adăugată niciodată în mâncare.

Țelina, cea mai toxică legumă în mâncare

Chiar dacă țelina are multiple beneficii pentru organism și este bogată în vitamine, această legumă poate deveni un pericol pentru sănătate.

Acest lucru se datorează faptului că țelina are un conținut ridicat de nitrați.

Ca atare, în momentul în care mâncarea în care a fost adăugată este reîncălzită, cantitatea respectivă de nitrați este eliberată, ceea ce poate duce la creștea riscul dezvoltării unor boli grave, chiar și cancer.

Pe de altă parte, țelina poate cauza intoxicație și disfuncții ale sistemului circulator, precum și efecte adverse asupra glandei tiroide.

Drept urmare, specialiștii recomandă ca această legumă să nu fie consumată. În plus, atunci când este preparată termic, substanța din legumă, numită bergapten, poate provoca și reacții anafilactice, notează fanatik.ro.