Specialiștii trag un semnal de alarmă! La ce se riscuri se supun românii care îşi modifică apartamentele fără autorizaţie
Din ce în ce mai multe persoane aleg să își modifice singure apartamentele și nu mai cer autorizație de la specialiști. În aceste cazuri, există riscul să apară probleme în ceea ce privește structura sau chiar dorința de a-l vinde.
Ce riscă românii care modifică apartamentele fără autorizație
Se pare că românii preferă să treacă peste documentație și să se ocupe singuri de schimbări. Cele mai frecvente modificări se referă la distrugerea pereților și demolarea spațiilor de depozitare.
În acest context, specialiştii în domeniu atrag atenţia că riscurile la care se supun proprietarii pot fi foarte mari, mai ales în momentul în care doresc să vândă locuinţa repectivă.
De aceea, în lipsa acestor documente băncile pot refuza acordarea creditelor pe motiv că realitatea nu mai reflectă datele din cadastru.
„Evaluatorul va fi obligat să consemneze în raport această neconcordanţă. De regulă, băncile vor refuza să ofere o finanţare”, a declarat un avocat specializat în drept imobiliar, potrivit observatornews.ro.
Un proprietar de apartament a trecut printr-o situație dificilă, după ce a spart un perete din casă.
„Am avut şi situaţia unui proprietar care şi-a îndepărtat un perete aparent nestructural, din punctul lui de vedere, ceea ce a condus la fisurarea tuturor pereţilor de la etajele următoare. S-a trezit în situaţia că trebuie să plătească toate lucrările de reparaţie”, a mai spus un inginer pentru sursa menționată.