Specialiștii demontează un obicei al românilor. Motivul pentru care nu este recomandat să ținem pâinea în frigider

Publicat: 25 06. 2024, 20:25
Foto: Pixabay

Mulți români au obiceiul de a ține pâinea în frigider pentru a o păstra mai mult timp proaspătă și pentru a putea fi consumată și peste câteva zile. Specialiștii susțin că temperatura scăzută face ca amidonul să se recristalizeze, iar pâinea se va usca mai repede.

Motivul pentru care specialiștii nu ne recomandă să ținem pâinea în frigider

Temperatura scăzută din frigider face ca amidonul să se recristalizeze, iar pâinea va avea un alt gust și o textură la fel ca a uneia vechi, susține prof. dr. Lisa Young, nutriționist și profesor la Universitatea New York.

Cu toate acestea, pâinea învelită și strânsă în plastic, iar apoi pusă la frigider, se poate învechi mai greu. O opțiune pentru prevenirea învechirii și dezvoltării microbilor care duc la alterare este congelarea pâinii, scrie Adevărul.

„Nu păstrați niciodată pâinea în frigider. Moleculele de amidon din pâine se recristalizează foarte repede la temperaturi scăzute și fac ca pâinea să se învechească mult mai repede atunci când este refrigerată. Pâinile cumpărate din magazine trebuie păstrate într-o pungă de plastic etanșă, la temperatura camerei, mai degrabă decât în frigider. Pentru pâinile de panificație care sunt vândute de obicei într-o pungă de hârtie, scoateți-le din pungă când ajungeți acasă, înfășurați-le bine în folie alimentară și păstrați-le la temperatura camerei. Cutiile de pâine sunt excelente dacă doriți să păstrați o pâine pentru câteva zile. De îndată ce ați scos ce vă trebuie din pâine, închideți-o imediat înapoi în ambalajul etanș. Nu lăsați pâinea neacoperită în aer liber”, susțin specialiștii de la Good HouseKeeping.