Specialiștii au descoperit că veninul unui scorpion poate să rezolve o mare problemă din spitalele lumii

Specialiștii au descoperit că veninul unui scorpion poate să rezolve o mare problemă din spitalele lumii
Scorpion cu coadă grasă

Oamenii de știință au descoperit că veninul unui scorpion poate rezolva o problemă cu care se confruntă mulți oameni, respectiv infecțiile nosocomiale.

Despre ce scorpion este vorba

Specialiștii au descoperit că scorpionul din specia Chelifer cancroides, un tip de animal nevertebrat nestudiat până acum, care trăiește în Europa Centrală, poate ajuta la vindecarea infecțiilor nosocomiale, potrivit spotmedia.ro. 

Oamenii de știință germani au descoperit că acești scorpioni au în venin anumite molecule care pot combate bacteriile rezistente la medicamente.

Acești scorpioni nu au ac

Spre deosebire de alte specii, acești scorpioni au o dimensiune între 1-7 milimetri și nu au ac. Veninul lor se găsește în clești, care sunt mai mari decât corpul lor.

Cercetătorii au extras toxinele din veninul lor și au constatat că sunt eficiente împotriva  Staphylococcus aureus rezistent la meticilină (MRSA), o infecție bacteriană din păcate comună în spitale.

Totuși, sunt necesare cercetări suplimentare pentru a optimiza toxinele în vederea unei potențiale utilizări medicale, deoarece acestea au prezentat o anumită toxicitate pentru celulele umane.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
11:26 - Ce cadou de nuntă a primit George Simion de la Gigi Becali: „Cred că două tone au fost”
11:21 - Nicolae Ciucă spune că PNL rupe dialogul politic cu PSD, dar rămâne totuși la guvernare. Despre moțiunile USR și AUR: „Îi invit să mănânce cu sos iute”
10:59 - Nelu Tătaru a fost demis din funcția de președinte PNL Vaslui și va fi scos de pe lista pentru alegerile parlamentare. Nicolae Ciucă: „Nu are cum să mai rămână candidat”
10:56 - Cine este primul român care a reușit la 61 de ani să escaladeze toate cele 14 vârfuri de peste 8.000 de metri de pe Pământ
10:50 - Vicepreședintele Parlamentului European, Victor Negrescu despre integrarea Schengen terestru pentru România: „Să nu apară o catastrofă. Ar fi o problemă pentru România dacă, eventual, ar exista o ruptură guvernamentală”
10:48 - Când primesc vârstnicii pensia în octombrie. Pensionarii care primesc 100 de lei în plus
10:35 - Eurodeputații au cântat în cor imnul anti-fascist „Bella ciao!” după discursul lui Viktor Orban (VIDEO)
10:26 - Tănase Stamule (PNL) despre acuzațiile de luare de mită aduse fostului ministru al Sănătății, Nelu Tătaru: „La toate cererile DNA de până azi, PNL a votat pentru ridicarea imunității. Avem încredere în justiție”
10:11 - Un cunoscut fotbalist al Panathinikos, găsit mort în piscina casei sale. Care este cauza morții
09:53 - Extrem de emoționată, Mirabela Dauer a izbucnit în plâns la spectacolul dedicat regretatului Dan Spătaru: „A fost prietenul meu de suflet, omul cel mai bun din viața mea”