SpaceX a amânat în ultimele minute lansarea celei mai mari rachete din istorie, Starship / Motivul, anunțat de Elon Musk pe Twitter

SpaceX a amânat în ultimele minute lansarea celei mai mari rachete din istorie, Starship / Motivul, anunțat de Elon Musk pe Twitter
Sursa foto: Twitter / @elonmusk

SpaceX a amânat lansarea celei mai mari rachete din istorie, Starship, programată luni, 17 aprilie, într-un prim zbor de testare, în configurație completă.

„Lansarea vehiculului spaţial Starship într-un prim zbor de încercare nu va mai avea loc luni din cauza unei probleme tehnice apărute în ultimele minute de pregătire”, a anunţat SpaceX, potrivit BBC.

Lansarea Starship, cea mai mare rachetă din istorie, amânată din motive tehnice

Lansarea rachetei urma să aibă loc de la baza spațială Starbase, situată în partea de sud a statului american Texas. Starship nu a mai fost lansată pentru că tehnicienii au descoperit o problemă de presurizare la prima treaptă a vehiculului spațial.

Potrivit specialiștilor, acest lucru nu este neobișnuit. Alimentarea rachetei cu combustibil reprezintă o operațiune destul de complicată mai ales când se face pentru prima dată. Reprezentanții SpaceX vor trebui să afle ce nu a mers bine și de ce a apărut această problemă a presiunii.

Resetarea rachetei înainte de o nouă încercare de lansare va dura cel puțin 48 de ore.

Elon Musk, șeful SpaceX, a anunțat pe platforma sa, Twitter, care a fost cauza amânării lansării de azi: „Se pare că a înghețat o supapă de presiune”.

Starship este o rachetă super-grea, complet reutilizabilă. De asemenea este cel mai înalt și mai puternic vehicul spațial de lansare construit vreodată, fiind alcătuit din două componente: un vehicul de transport spaţial – treapta superioară, şi o rachetă gigantică – treapta inferioară, denumită Super Heavy, care trimite vehiculul în spaţiu.

Racheta are 120 de metri înălțime și a fost dezvoltată de compania lui Elon Musk de-a lungul mai multor ani. Este construită pentru misiuni spațiale dincolo de orbita terestră, spre Lună și Marte.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:48 - BEC a validat candidaturile lui Marcel Ciolacu și Ludovic Orban la alegerile prezidențiale. Deciziile luate cu privire la alte candidaturi analizate în ședința de duminică
23:27 - 11 victime după un accident violent între un microbuz și un autoturism, în Bihor
23:01 - A venit momentul pentru o încetare a focului în Gaza și Liban, i-a spus Macron lui Netanyahu după tensiunile recente. Ce i-a răspuns premierul israelian
22:36 - Rareș Bogdan: Numai poporul este îndreptățit să judece dacă o persoană poate deveni sau nu președinte. Nu CCR-ul dominat de magistrați „garantați de PSD”
22:26 - Cristina Prună: Decizia CCR riscă să pună în pericol democrația. Îl favorizează tocmai pe Marcel Ciolacu, care își dorește un adversar precum George Simion în turul 2 (VIDEO)
21:57 - Lucian Romașcanu: PNL atacă fără să se gândească foarte mult, ci doar din scopuri electorale, o instituție fundamentală a statului / Cea mai câștigată este Elena Lasconi. Simion se pare că nu poate beneficia de voturile Dianei Șoșoacă (VIDEO)
21:33 - Ionuț Stroe, despre cazul Diana Șoșoacă: Publicarea motivării CCR este crucială pentru a nu ajunge pe un tărâm al procedurilor nedemocratice (VIDEO)
21:09 - Bărbat transportat la spital după ce a căzut într-un canal tehnologic din București
20:45 - Ludovic Orban: Nu fac parte dintre aceia care să jelească scoaterea din cursă a Dianei Șoșoacă. Este principala goarnă a propagandei rusești și face servicii regimului criminal Putin (VIDEO)
20:23 - Biroul Electoral Central a respins candidatura Dianei Șoșoacă pentru prezidențiale / Eurodeputata depusese un nou dosar după decizia Curții Constituționale