Soția premierului, franțuzoaica Valerie Cioloș-Villemin, este expert în agricultură: Printre hobby-urile ei se numără muzica (VIDEO)

Soția premierului, franțuzoaica Valerie Cioloș-Villemin, este expert în agricultură: Printre hobby-urile ei se numără muzica (VIDEO)
Foto: Capital

Agricultura este specializarea familiei noului premier al României, Dacian Cioloș. De profesie inginer agronom, a devenit comisar pentru Agricultură în 2010, ducându-şi mandatul la bun sfârşit în noiembrie 2014. În luna iulie a acestui an, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, l-a numit pe Cioloş în funcţia de consilier special pentru securitate alimentară.

Și soția sa, o franțuzoaică get-beget, este expertă în domeniul agriculturii. Valerie Ciolos-Villemin a ocupat mai multe funcţii în zona agriculturii, cu focus pe zona României şi a Republicii Moldova.

Conform profilului său de Linkedin, Valerie Ciolos-Villemin este absolventă de studii superioare în ştiinţele agriculturii, iar în momentul de faţă este consultant independent, arată capital.ro.

A ocupat funcţia de cercetător la Montpellier SupAgro, precum şi funcţia de director la Agence Universitaire de la Francophonie, filiala din Republica Moldova.

Un raport realizat de Valerie Cioloș-Villemin arăta în 2004 că vinurile româneşti sunt de slabă calitate sau contrafacute (sursa, AICI)

Ca o informație, neconfirmată însă de Cioloș, presa a vorbit la un moment dat că Valerie este nepoata fostului ministru de externe al Franței Michel Barnier, fost înalt funcționar european în repetate rânduri, vicepreședinte al Partidului Popular European, membru al UMP și europarlamentar.

De curând, Valerie Cioloș-Villemin a participat la un spectacol organizat de Primăria Alba-Iulia, în parteneriat cu Liceul de Arte „Regina Maria” Alba Iulia, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba și Asociația Filarmonică Regală din Alba Iulia.

Soția primului-ministru a interpretat o serie de melodii de pe albumul Grace, fiind acopaniată de un cor, scrie urbeamea.ro.

Valeria Cioloș Villemin, soția noului premier, a cântat la un festival din Alba

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)