Soția lui Mircea Ionescu Quintus a murit: Viorica Quintus avea 94 de ani

Soția lui Mircea Ionescu Quintus a murit: Viorica Quintus avea 94 de ani
Foto: facebook.com/pnl.ro

Soția fostului lider liberal, Mircea Ionescu Quintus, a murit la 94 de ani. Anunțul privind moartea Vioricăi Quintus a fost făcut pe pagina de Facebook a Asociația Mircea Ionescu-Quintus.

”Doamna Viorica Quintus, soția, prietena și colega de partid a fostului lider politic liberal Mircea Ionescu-Quintus, a murit, luni dimineața, la vârsta de 94 de ani.

Viorica Quintus a fost soția lui Mircea Ionescu-Quintus, alături de care a stat atât în cele mai grele clipe, în care era haituit de regimul comunist, dar și în cele mai frumoase momente, când a condus PNL și Ministerul Justiției.

Vom rămâne veșnic recunoscători dnei. Quintus pentru ajutorul oferit Asociației Mircea Ionescu-Quintus, de fiecare dată când i-am solicitat sprijinul! Vom rămâne luptători pentru valorile naționale, liberale și democratice care le-au ghidat viețile soților Quintus.

Rămas bun, doamna Quintus!”, se arată în mesajul citat.

Soția luii Mircea Ionescu Quintus a murit

Un mesaj a venit și din partea reprezentanților Partidului Național Liberal.

”Ne exprimăm regretul față de dispariția dureroasă a doamnei Viorica Quintus, soția liderului liberal Mircea Ionescu Quintus, cea care i-a stat aproape în întreaga sa activitate publică și politică. Partidul Național Liberal transmite condoleanțe familiei îndoliate și va păstra vie memoria «doamnei de fier» – așa cum o numea Mircea Ionescu Quintus pe cea care i-a fost alături în cele mai grele momente. Dumnezeu să o odihnească în pace!”, au transmis liberalii, printr-un mesaj publicat pe pagina oficială de Facebook a formațiunii politice.

Mesajul PNL la moartea Vioricăi Quintus

Vioricăi Quintus s-a stins din viață la trei ani după dispariția soțului său. Mircea Ionescu Quintus a decedat 15 septembrie 2017, la vârsta de 100 de ani.

Născut în 1917, acesta s-a înscris în PNL la vârsta de 19 ani. A luptat în cel de-al Doilea Război Mondial, a fost deţinut politic în perioada comunistă, iar după Revoluţie, preşedinte al PNL, ministru al Justiţiei, deputat şi de două ori senator.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`