Pintea, despre problema citostaticelor pentru copii: E foarte supărător când ministrul apare la televizor, știe că sunt stocuri în țară, dar spitalul X nu face achiziția pentru că… nu știu ce are în cap (VIDEO)

Pintea, despre problema citostaticelor pentru copii: E foarte supărător când ministrul apare la televizor, știe că sunt stocuri în țară, dar spitalul X nu face achiziția pentru că... nu știu ce are în cap (VIDEO)

Sorina Pintea a declarat, pentru B1 TV, că problema citostaticelor pentru copii apare deoarece nu sunt aplicate protocoalele. Au fost spitale în care managerii și farmaciștii n-au ținut cont de solicitările medicilor de acolo, prin urmare nu li s-a livrat cantitatea necesară de substanță. Ministrul Sănătății a dat și două exemple: Craiova și Timișoara. Acolo, ea va trimite luni Corpul de control pentru a vedea situația exact.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

”Problema cu citostaticele pentru copii a apărut în spațiul public inclusiv săptămâna trecută, că nu s-ar fi rezolvat. Eu am spus atunci că dacă nu știu exact necesarul, nu putem face – nu Ministerul Sănătății face achiziții, sunt firme care fac și distribuie – s-a prezentat atunci un proces verbal al Comisie de Oncopediatrie, dar nu și ce a trimis Ministerul, cu semnătura mea, Comisiei. Vreau cantitățile pentru că, dacă sunt discontinuități în aprovizionare, putem aduce pe autorizații de nevoi speciale. 300 de cutii dintr-o substanță activă vor ajunge săptămâna aceasta.

Eu cred că lucrurile nu funcționează pentru că nu aplicăm protocoalele. În afară de discontinuitățile comerciale pe care unele firme le au, și nu doar în România, e și acea poveste că nu facem la minister sau că facem degeaba. Ministerul acum se mișcă, am chemat iar Comisia de Oncopediatrie să-mi spună ce s-a întâmplat, că dacă-mi trimiți o listă cu titluri, cei din minister sau unifarm nu știu exact cantitățile și pentru câți pacienți. Au fost perioade în care într-adevăr n-au fost, a fost o discontinuitate. Au fost spitale în care managerii și farmaciștii – Craiova de exemplu – n-au făcut achiziții și n-au ținut cont de solicitările medicilor de acolo. Luni va merge un Corp de control cu farmaciști care va verifica realitatea”, a declarat Sorina Pintea, pentru B1 TV.

INCENDIAR! MĂDĂLINA GHENEA, PRINSĂ ÎN FAPT CU MILIONARUL! VEZI AICI UNDE I-A PUS MÂNA (GALERIE FOTO)

Pintea a mai spus că o situație precum cea din Craiova există și la Timișoara și ea vrea să se lămurească ce se întâmplă.

MIHAELA RĂDULESCU S-A DAT DE GOL! O PRACTICA ÎNAINTE SĂ AJUNGĂ CELEBRĂ! AȘA ÎȘI RACOLA CLIENȚII (GALERIE FOTO)

Întrebată dacă e vorba pur și simplu de neglijență, Sorina Pintea a răspuns: ”da, da. Din păcate, după datele mele, am ajuns la această concluzie. O parte i-am dat afară, dar eu nu sunt adepta datului afară. Pur și simplu vreau să înțeleg de ce unii nu-și fac treaba. Am și sancționat și am și dat afară, dar n-am ieșit de fiecare dată în spațiul public să spun că nu mi se pare corect. Dar e foarte supărător când ministrul apare la televizor, știe că sunt stocuri în țară și spitalul X nu face achiziția pentru că nu știu ce are în cap. E supărător pentru că pacienții așteaptă aceste medicamente”.

LACRIMI ÎN TELEVIZIUNE! TEO TRANDAFIR, ÎN PERICOL! CARMEN HARRA A FĂCUT ANUNȚUL! SUFERĂ DE O BOALĂ TERIBILĂ

Urmăriți B1TV.ro și pe
`