Ministrul Sănătății, CONTROL NOCTURN la Spitalul Județean Constanța. Sorina Pintea: ”Dezastru, mizerie, debandadă, o lipsă de organizare totală” (VIDEO)

Ministrul Sănătății, CONTROL NOCTURN la Spitalul Județean Constanța. Sorina Pintea: ”Dezastru, mizerie, debandadă, o lipsă de organizare totală” (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Calin

Noi controale nocturne inopinate ale ministrului Sănătății. Sorina Pintea a cerut demiterea asistentei şefe de la Secţia de neurologie şi a celei de la Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean din Constanţa. Ministrul a spus, la finalul vizitei care a durat aproximativ o oră, că la Secţia de neurologie a găsit „dezastru, mizerie, debandadă şi o lipsă de organizare totală”, informează B1 TV.

”Dezastru, mizerie, debandadă, o lipsă de organizare totală. De remarcat că în toate trei secțiile lipsesc de la intrare materialele de protecție, dar, repet, secția Neurologie nu este în regulă”, a spus Sorina Pintea.

Spitalul de Urgență Constanța a fost vizitat de însăși Ministrul Sănătății în noaptea de duminică. Controlul surpriză a început după ora 22.00 și a durat mai bine de o oră. În tot acest timp, Sorina Pintea a vizitat Urgența, secția de Neurologie și Pediatrie.

”Pot să înțeleg că există spații nerenovate, dar nu pot să înțeleg mizeria, lipsa de organizare și felul în care respectăm niște indicatori de calitate. La intrarea în secția de neurologie nu există dezinfectanți. În toate sălile de tratament erau niște prosoape, în loc de prosoape de hârtie, care după ce că erau prosoape de material erau și murdare”, a mai spus ministrul.

Ulterior, Pintea a explicat că a găsit mizerie în unitatea medicală, chiar şi în secţiile renovate şi că sunt probleme privind comportamentul cadrelor medicale faţă de pacienţi. Ea a vizitat printre altele Unitatea de Primiri Urgenţe, secţie permanent asaltată de pacienţi şi sufocată de solicitări. Aici, pacienţii ajung să stea, chiar aduşi cu Ambulanţa, 14 ore aşteptându-şi diagnosticul.

Concluzia ministrului a fost una dură. Sorina Pintea a cerut demisia asistentei șefe a secției de Neurologie și a celei care se ocupă cu triajul din Urgență, precum și un avertisment pentru directorul de îngrijiri medicale.

„I-am propus domnului director medical schimbarea asistentului şef de pe Secţia neurologie. Dar, în general, directorul de îngrijiri al spitalului are nevoie de un avertisment, pentru că trebuie să supravegheze aceste aspecte. (…) Povestea cu merge şi aşa eu nu o mai tolerez”, a mai spus Sorina Pintea.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră