Sorin Oprescu: În 2035, Bucureștiul va arăta ca un oraș civilizat

Sorin Oprescu: În 2035, Bucureștiul va arăta ca un oraș civilizat
Foto: evz.ro

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a vorbit joi despre unul dintre cele mai importante proiecte ale Primăriei “Conceptul Strategic București 2035”, care își propune conturarea unui model de dezvoltare pentru București. Acest proiect are în vedere formularea unei viziuni a orașului, o armonizare a principalilor factori care îi conduc dezvoltarea, relatează Mediafax.

Odată pus în aplicare (“Conceptul Strategic București 2035”), Bucureștiul va arătat în 2035 ca un oraș civilizat, european, va fi un echilibru în ceea ce privește dezvoltarea, punându-se accent pe partea de sud, unde se vor construi complexe comerciale, locuințe și locuri de agrement, potrivit lui Sorin Oprescu.

De asemenea, proiectul cuprinde și finalizarea autostrăzii suspendate, care va fi realizată în parteneriat public-privat, închiderea celui de-al patrulea inel de circulație în sudul Capitalei, refacerea și păstrarea ceselor monument, programe privind spațiul verde-acoperișuri verzi, amenajarea Dâmboviței.

Sorin Oprescu a mai discutat și despre zona metropoltiană, care va cuprinde județul Ilfov până la Ploiești, o parte din județul Călărași și o zonă din județul Giurgiu.

„Zona metropolitană se poate face şi fără bani de la buget, pentru că nu avem, în parteneriat public-privat, pentru că este timpul oraşelor, a discuţiilor între oraşe. Vrem să prindem puţin din judeţul Călăraşi, o zonă din Giurgiu, Ilfovul până la Ploieşti pentru că, vrem, nu vrem, în 20 ani Bucureştiul şi Ploieştul se vor uni”, a declarat edilul șef al Capitalei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)