Sorin Cîmpeanu: Tezele se vor da cu prezenţă fizică în școală / Categoriile de elevi care vor putea susține tezele și de acasă, online

Sorin Cîmpeanu: Tezele se vor da cu prezenţă fizică în școală / Categoriile de elevi care vor putea susține tezele și de acasă, online
Foto: Guvernul României / Facebook

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat că nu va renunța la tezele simestriale, deși unii școlari solicită acest lucru. Cîmpeanu a vorbit și despre categoriile de elevi care vor putea susține tezele online.

Sorin Cîmpeanu, despre susținerea tezelor anul acesta

Întrebat cum le răspunde elevilor care vor anularea tezelor anul acesta, Cîmpeanu a spus: „Atât timp cât teza nu mai e 50% ca pondere din nota finală, doar 25%, restul de 75% fiind constituită media din cele două note în afară de teză, iar teza rămânând singurul şi ultimul bastion în calea irelevanţei notelor, ea se va da cu prezenţă fizică”.

Totuși, ministrul Educației a precizat că elevii care au „vulnerabilităţi certificate medical” și cei care au cerinţe educaţionale speciale și care sunt şcolarizaţi la domiciliu vor putea să susțină tezele de acasă, online.

Elevii care au recomandarea de a nu intra în colectivitate vor putea susţine tezele până la finalul semestrului al doilea, a mai precizat Cîmpeanu.

Miercuri, ministrul a anunțat că școlile și grădinițele pot funcționa cu prezență fizică din ziua imediat următoare scăderii ratei de infectare sub 3 la mie.

Numărul de teze, redus

La începutul acestei luni, ministrul Educației a anunțat că numărul de teze a fost redus, la fel și ponderea lor în nota finală.

„La clasa a VIII-a, din trei teze rămân două. Clasele V, VI și VII aveau și înainte două teze – la limba română și la matematică. (…) Clasa a VIII-a avea trei, rămâne cu două. Asta la gimnaziu”, a declarat Cîmpeanu, la acea vreme.

Ministrul a explicat și cum se va calcula media.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`