Elevii care manifestă o teamă excesivă față de pandemia de COVID-19potfi trecuți în categoria „vulnerabilități”și pot rămâne în continuare acasă, să învețe online, școala fiind obligată să-i asigure accesul la educație, spune ministrul Educației. Acestlucru poate fi hotărât și de părinți.
„Elevilor care prezintă simptome specifice de orice fel li se recomandă să nu intre în comunitate.Elevii care au vulnerabilități medicale sau au alte motive întemeiate vor trebui să aibă asigurat procesul de învățare în online”, a precizat ministrul educației, dorind să elimine „acel zvon cu privire la obligativitatea (învățământului față în față – n.r.) impusă în orice fel de condiții”, potrivit digi24.
Aproape 7.800 de elevi din București au depus deja cereri de a rămâne în continuare în online.Trebuie să li se asigure accesul la învățământ online…Dacă ai simptome specifice, nu trebuie să aștepți confirmarea medicală. Anunți școala că propriul copil are simptome specifice, motiv pentru care nu va fi prezent la școală și vrea să aibă asigurat în sistem online procesul de învățare…Eu cred că puține sunt clasele unde să nu existe cel puțin un elev în acestă situație, deci recomandarea este să fie camerele video pregătite”,a declarat Sorin Cîmpeanu.
Despre părinții care încăse tem să-și trimită copiii la școală, deși copilul este bine și nu are simptome, ministrul a răspuns că sunt îndreptățiți să-i mai țină acasă.
„Nu știu, eu aș încadra asta la vulnerabilități. Teama exagerată este o vulnerabilitate. Cadrul legal acesta este: simptome specifice de orice fel sau vulnerabilități sau motive întemeiate. Sunt convins că în școli va exista înțelegere”, a punctat Sorin Cîmpeanu.
Începând de miercuri, toți elevii din Bucureștivor putea reveni fizic la școală. Nu este însă obligatoriu ca CMSUB să ia această decizie, poate să decidă și altceva, a menționat Sorin Cîmpeanu. El a arătat că o eventuală hotărâre a CMSUB de revenire a tuturor copiilor în bănci trebuie inițiată de Inspectoratul Școlar și de DSP.