Sorin Cîmpeanu, despre plata orelor remediale: E o problemă de organizare, fondurile europene necesită mai multe raportări. Nu găsesc justificare ca aceste plăţi să întârzie dincolo de septembrie (VIDEO)

Sorin Cîmpeanu, despre plata orelor remediale: E o problemă de organizare, fondurile europene necesită mai multe raportări. Nu găsesc justificare ca aceste plăţi să întârzie dincolo de septembrie (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Sorin Cîmpeanu a invocat, marți, „o problemă de organizare” în ceea ce privește plata cadrelor didactice care au ținut orele remediale. Ministrul Educației a explicat faptul că există „cerințe exagerate din perspectiva finanţatorului, mă refer la regulile de cheltuire a fondurilor europene care necesită mai multe raportări”. Cîmpeanu a precizat că a cerut colegilor săi din minister să accelereze procesul de verificare a raportărilor primite din teritoriu, așa încât banii să fie dați cât mai repede.

Ministrul Cîmpeanu, despre plata orelor remediale

„E o problemă de organizare pe care am asumat-o. Ea se justifică prin cerinţe exagerate din perspectiva finanţatorului, mă refer la regulile de cheltuire a fondurilor europene care necesită mai multe raportări pentru acelaşi lucru. Aceste raportări trebuie să fie verificate iar la Unitatea de management a proiectului din Ministerul Educaţiei.

Deşi s-au făcut eforturi pentru validarea acestor cheltuieli raportate așa încât plăţile să poată fi făcute, s-au înregistrat întârzieri”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a mai spus că, potrivit unor date primite acum câteva zile, în cinci județe cadrele didactice nu au primit deloc banii pe orele remediale deoarece au existat diferențe mari de raportare.

Cîmpeanu a precizat că a cerut „imperativ” colegilor săi din minister să continue în mod susţinut procesul de verificare pentru ca plăţile să poată fi făcute. Totuși, nu poate da un orizont de timp.

„Nu există, în opina mea, niciun fel de justificare să nu poată fi plătite până la începerea şcolii, dar se vor face eforturi pentru a fi plătite cât de curând posibil. Depinde şi de cei care au făcut aceste raportări, pentru că le sunt semnalate şi trebuie să corecteze diferenţele”, a mai spus ministrul.

În cadrul aceleiași conferințe, ministrul Educației a declarat că noul an școlar va începe pe 13 septembrie, cu prezența fizică a elevilor în clase, și că nu vor exista probleme cu livrarea manualelor la timp.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`