Sorin Cîmpeanu: 50% dintre cadrele didactice sunt vaccinate. Suntem deja la 33% din personalul din învăţământ

Sorin Cîmpeanu: 50% dintre cadrele didactice sunt vaccinate. Suntem deja la 33% din personalul din învăţământ
Foto: gov.ro

Jumătate dintre cadrele didactice din România au fost vaccinate împotriva noului coronavirus. Anunțul a fost făcut, luni seară, de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care a precizat că rata de imunizare în rândul tuturor angajaților din sistemul de învățământ a ajuns la 33%.

Precizările ministrului Educației despre vaccinarea angajaților din învățământ

Aproape 59.000 de persoane care lucrează în acest domeniu au primit deja serul anti-COVID-19, iar ce care doresc să se imunizeze o pot face și după data de 10 martie, atunci când ar trebui să se încheie perioada de vaccinare prioritară a angajaților din educație.

„Suntem deja la 33% astăzi din personalul din învăţământ, care sunt 350.000 de persoane, iar dacă ne raportăm la cadre didactice, suntem la 50% din cadre didactice vaccinate. În condiţiile acestea, sunt optimist că vom putea avea o siguranţă sanitară în şcoli care să ne permită să organizăm examenele naţionale”, a declarat ministrul Educației, la Digi 24.

Procesul de vaccinare a personalului din învățământ a început pe 24 februarie, în majoritatea județelor din țară.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiță spunea, la finalul lunii februarie, că autoritățile estimează că în acest proces vor fi vaccinare aproximativ 60.000 de persoane.

Pe 5 martie, ministrul Sorin Cîmpeanu spunea, într-o intervenție telefonică în cadrul Știrilor B1 TV, că vaccinarea angajaților din învățământ decurge mai bine decât era de așteptat.

”Vaccinarea profesorilor merge mai bine decât ne-am fi așteptat.(…)Suntem îndreptățiți să credem că până la data de 10 martie, vom avea o rată de 35% persoane din învățământ vaccinate”, spunea Sorin Cîmpeanu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`