Un număr de 112.685 de angajaţi din sistemul de învăţământ s-au programat pentru vaccinarea împotriva COVID, înssă dintre aceştia doar 19.000 de angajați s-au imunizat deja.
„În rândul celor nouă categorii de lucrători esenţiali, personalul din învăţământ deţine detaşat prima poziţie din perspectivă numerică. Datele extrase din platforma gestionată de STS ne arată că sunt 112.685 de persoane din sistemul de educaţie programate.
Nu numai că au disponibilitatea de vaccinare, dar sunt deja programate pentru vaccinare. Dintre acestea, 19.000 au fost deja vaccinate. Lor li se adaugă alte câteva mii de cadre medicale care, în această platformă, sunt cuprinse la categoria personal medical, fiind în acelaşi timp şi cadre didactice mai ales în învăţământul superior medical”, a afirmat Câmpeanu, vineri, la webinarul online organizat de Ministerul Educaţiei în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii şi CNCAV dedicat personalului din învăţământ, potrivit Agerpres.
Valeriu Gheorghițăa vorbit, joi seară, în emisiunea „Dosar de Politician” pe B1 TV, despre vaccinareaprofesorilor. Medicul a declarat că se ia în calcul caprofesorii să fie vaccinați începând cu luna februarie, iar dozele de vaccin de la Moderna să le fie rezervate.
„Este un aspect pe care îl avem în analiză cu colegii de la Institutul de Sănătate Publică, pentru a încerca să prioritizăm accesul personalului din învățământ, cât mai rapid, la vaccinare. La acest moment, situația este este extrem de complicată din punct de vedere al numărului de persoanelor care sunt deja programate, al persoanelor care își fac rapelul și al disponibilizații dozelor. Aceste lucru se poate face cel mult începând cu prima săptămână din luna februarie în care putem folosi dozele de la Moderna, pentru această destinație dar este o decizie care nu s-a luat, este în analiza pentru că ne dorim să avem cea mai bună abordare încât să oferim o soluție corecta pentru această categorie. Datele din țările din Europa care nu au avut școlileînchisearată că numărul de copii care se infectează la școală este infim. Copiii nu la scoală se infectează. Mai degrabă m-aș gândi inversprotejarea personalului din învățământ, mai ales a celor care se știu cu boli cronice, care îi vulnerabilizează”,a spus medicul.