Sondaj: 71% dintre români consideră că Hamas e o organizație teroristă / 14% cred că războiul s-ar încheia prin ocuparea completă de către Israel a teritoriilor palestiniene

Sondaj: 71% dintre români consideră că Hamas e o organizație teroristă / 14% cred că războiul s-ar încheia prin ocuparea completă de către Israel a teritoriilor palestiniene
Imagine din Fâșia Gaza. Sursa foto: Hepta - Abaca Press / Mohamed Zaanoun

Românii au păreri împărțite în ceea ce privește conflictul din Orientul Mijlociu și cum s-ar putea rezolva acesta, dar majoritatea consideră că Hamas este o organizație teroristă, arată un sondaj Avangarde, realizat la comanda Digi24, în perioada 16-18 octombrie, pe un eșantion de 700 de persoane.

Ce spun românii despre războiul dintre Israel și Hamas

38% dintre respondenți cred că Israelul e îndreptățit să atace Gaza, în timp ce 36% cred contrariul.

Totodată, 41% spun că Israelul are dreptate în acest conflict. Doar 10% susțin cauza palestiniană.

Întrebați despre posibilele soluții pentru terminarea conflictului, 43% au răspuns că e nevoie ca cele două parți implicate să se așeze la masă și să negocieze, 18% că ar fi nevoie de o negociere între marile puteri și 14% au invocat ocuparea completă de către Israel a teritoriilor palestiniene.

Sondaj: Românii consideră Hamas organizație teroristă

În schimb, părerile sunt mai conturate în ceea ce privește Hamas. Întrebați dacă aceasta este o organizație teroristă, 71% au răspuns că da și doar 7% au spus că e o organizație legitimă pentru apărarea drepturilor palestinienilor.

Amintim că acest conflict s-a reaprins după atacurile teroriste comise de Hamas pe teritoriul israelian, pe 7 octombrie. Peste 1.400 de oameni au fost atunci ucişi, majoritatea civili. Israelul a ripostat bombardând Fâşia Gaza și urmărește să distrugă Hamas.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`