Tribunalul București a decis miercuri amânarea până pe 27 iunie a solicitării de contopire a pedepselor cu închisoarea primite de Gigi Becali.
În total, Becali a fost condamnat în trei dosare penale. În primul dosar, Becali a fost condamnat la 3 ani închisoare cu suspendare pentru sechestrarea hoţilor maşinii sale.
În al doilea dosar, al schimbului de terenuri cu MApN, el a fost condamnat la doi ani cu executare, iar prin contopirea cu pedeapsa din primul dosar a primit trei ani de închisoare cu executare.
În al treilea dosar -„Valiza”-, a primit trei pedepse cu executare: câte trei ani de închisoare pentru două fapte de mită şi un an pentru fals.
„Mereu am iubit presa. Acum trenuie să mă înţeleagă. Sunt într-o perioadă de divorţ cu ea. Să mă ierte. O să o iubesc şi mai mult când o să fiu iar liber, că mi-a adus multe bucurii, dar acum vreau să divorţez de ea”, a declarat Becali în sala de judecată.
Cererea de contopire a pedepselor primite de Gigi Becali în dosarele „Schimbul de terenuri” şi „Valiza” a căzut în sarcina lui Marino Marin Constantin, magistratul care a făcut parte din completul de judecată care a decis, pe 17 aprilie 2009, eliberarea din arest a latifundiarului, în dosarul în care era acuzat de sechestrarea tinerilor care i-au furat maşina. Ulterior, pe 23 aprilie, Consiliul Superior al Magistraturii a demarat o verificare privind modul în care dosarul a fost repartizat aleatoriu. Pe 30 aprilie inspecţia CSM a decis că nu s-a încălcat procedura.
Judecătorul este nimeni altul decât fratele lui Stelică Barna, fost şef al Gărzii Financiare. Constantin a mai judecat şi dosarul Rompetrol, în care principal acuzat era omul de afaceri Dinu Patriciu. Avocaţii omului de afaceri s-au luptat, prin cereri de recuzare, să îl scoată din dosar pe Constantin Marino Marin şi asta pentru că în 2010 şi 2011, trustul de presă patronat de Patriciu a lansat o adevărată campanie de presă împotriva lui lui Barna.
Între timp, magistrații au decis că latifundiarul va rămâne după gratii şi în următoarele 3 luni. Tribunalul Bucureşti a respins cererea de întrerupere a pedepsei, însă afaceristul mai are o şansă la recursul pe care îl poate face la Curtea de Apel, după ce a va fi dată motivarea deciziei.