„Solicit public DNA să fiu audiat și să nu mai întârzie derularea procesului de justiție” Gelu Diaconu, rugăminte către procurorii anticorupție. "Astăzi, simpla acuzație adusă de DNA însoțită de spectacolul televizat, duce la vinovăție"

„Solicit public DNA să fiu audiat și să nu mai întârzie derularea procesului de justiție” Gelu Diaconu, rugăminte către procurorii anticorupție. "Astăzi, simpla acuzație adusă de DNA însoțită de spectacolul televizat, duce la vinovăție"
Foto: digi24.ro

Gelu Diaconu, fostul președinte al ANAF a făcut o cerere publică pentru DNA în care solicită începerea imediată a audierii sale în dosarul Voicu-Păun, din cauza căruia a fost demis în urma acuzațiilor.

Fostul șef de la ANAF a publicat pe site-ul său mai multe detalii despre cazul său, iar potrivit celor spuse de el, cei 20 de ani de carieră ai săi „au fost aruncați la coșul de gunoi, cu o lejeritate periculoasă pentru orice democrațieși în disprețul total față de demnitatea umană și față de responsabilitatea profesiei de procuror, parte integrantă a puterii judiciare”

El consideră dosarul în care este acuzat că este unu „kafkian”, iar până acum ar fi refuzat să iasă în spațiul public să facă declarațiipentru „a se apăra sau a prezenta fapte care au condus la apariția acestui dosar.”

Diaconu precizează că nu ascunde nici faptul că „destui apropiați l-au sfătuit să tacă, considerând că există un risc major de a suporta alte consecințe în relația cu orgoliul profesional al procurorilor, însă principalul resort care l-a ținut deoparte de spațiul public l-a reprezentat convingerea că, în 2016, dincolo de derapajele inerente oricărui proces, justiția din România funcționează și, mai ales, că dreptatea nu se face la televizor, ci în sala de judecată.”

El acuză procurorii DNA că întârzie voit audierea sa, chiar dacă s-a semnat că între 15-19 februarie ar trebui audiat ca suspect.

Procurorii DNA întârzie în mod deliberat audierea mea, deși în data de 11.02.2016 am semnat un document prin care mi se aducea la cunoștință că voi fi audiat în perioada 15-19.02.2016, în calitate de suspect”, a transmis fostul șef de la ANAF.

Cu toate acestea, în încercarea de a-și acoperi eroarea (?), s-a luat decizia întârzierii audierii mele, care presupune și amânarea depunerii documentelor cu care să îmi demonstrez nevinovăția, pentru a perpetua imaginea și ideea complet falsă că aș fi implicat în dosarul Voicu-Păun, lăsând să planeze suspiciunea de corupție și evitând astfel să se finalizeze un caz în care abuzul unui procuror a depășit orice limită”, a mai transmis Diaconu.

El transmite că prezumția de nevinovăție nu este valabilă atunci când simpla acuzație adusă de DNA, susținută de spectacolul televizat, duce iremediabil la verdictul de vinovat.

Veți vedea cum, în anul 2016, în România, asumarea unei decizii de management administrativ ce viza suspendarea aplicării unei aberații fiscale (până la clarificarea legislativă), care afecta în mod nedrept milioane de români cu venituri modice, te transformă în ochii opinii publice într-un infractor, cu „ajutorul” unui procuror ce și-a uitat menirea.

Spun infractor și nu suspect pentru că, să nu ne ascundem după deget!, știm cu toții că, astăzi, simpla acuzație adusă de DNA oricărei persoane, însoțită de spectacolul televizat aferent, poartă cu sine în mentalul colectiv și verdictul de vinovat.

Astăzi, pentru majoritatea covârșitoare a românilor, eu, Gelu Ștefan Diaconu, sunt președintele Fiscului care a ajutat un grup infracțional de romi in fraudarea de fonduri europene. Prezumția de nevinovăție a devenit o formă fără fond, o sintagmă a cărei utilizare intensivă încearcă să acopere, într-o manieră ipocrită și străină de ceea ce înseamnă actul de justitie, acțiunile devenite obiceiuri periculoase într-un stat de drept adoptate de unii procurori, în susținerea bilanțurilor triumfaliste.

În finalul postării sale, după ce a enumerat și explicat faptele de care acesta este acuzat, Gelu Diaconu îi roagă pe cei de la DNA să nu îl ignore, ci să îl audieze.

Domnule Doru Țuluș, doamnelor și domnilor procurori ai DNA, doamnă Laura Codruța Kovesi, vă solicit public să respectați dreptul la justiție de care beneficiez, ca cetățean al României, și să dispuneți audierea mea în dosarul în care sunt învinuit. Nu am imunitate, nu vreau să plec din țară, nu vreau să amân procesul, nu vreau ca acest dosar să pătezeprestigiul DNA, o instituție fundamentală pentru democrația româneasca. Justiția înfăptuită mult prea târziu, doar pentru a masca o eroare, un abuz, înseamnă ani furați din viața unui om. Doamnelor și domnilor procurori: Audiați-mă!”

În final, el atașează la postarea sa și documentele care arată acuzațiile aduse lui, și câteva dovezi despre legile făcute prost, care au dus la împrejurări care ar putea fi văzute ca fiind ilegale, dar care au fost făcute pentru a aplana conflictele din lege.

AICI PUTEȚI VEDEA DOCUMENTELE POSTATE DE CĂTRE GELU DIACONU

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie