Soldatul care l-a ucis pe ben Laden: Cred că am tras de trei ori să fie cu noroc. Am realizat ce am făcut când mâncam un sandviș. Robert O`Neill dă acum sfaturi despre leadership managerilor români
Robert O`Neill, soldatul SEAL care l-a împușcat mortal pe Osama ben Laden, a trecut de la cariera militară la consultanța în business și va veni joi în România pentru a vorbi cu managerii români, informează Adevărul. Acesta a recunoscut în mai multe rânduri că el l-a împușcat de trei ori în cap pe terorist și a povestit mai multe în documentarul ”Omul care l-a ucis pe Osama ben Laden”, realizat de Fox News.
”Cred că am tras de trei ori ca să fie cu noroc…sau din precauţie“, a spus O’Neill la o întâlnire secretă cu rudele unor victime ale atentatelor din 11 septembrie. „Şi cum stăteam aşa, mâncând din sandviş, am realizat că tocmai îl ucisesem pe fiul de căţea“, a povestit acesta momentul în care a realizat cu adevărat că a lichidat ”creierul” din spatele celor mai cumplite atacuri teroriste din istorie.
Documentarul a stârnit deja mai multe controverse și furia Pentagonului și conducerea SEAL a făcut mai multe presiuni pentru ca acesta să nu fie difuzat. O`Neill a și fost amenințat cu moartea de jihadiști. Fotografii ale lui cu mesaje în arabă şi engleză care-i îndeamnă pe „lupii solitari“ să răzbune moartea fostului lider Al-Qaida au fost difuzate pe Twitter şi pe forumul jihadiştilor al-Minbar, a precizat SITE.
Invitat în România, Robert O`Neill va vorbi alături de contraamiralul Scott P. Moore, fost membru SEAL, despre ceea ce înseamnă să fii cu adevărat un lider. O`Neill este unul dintre cei mai premiați veterani contemporani, iar Moore este cel care a condus forţele navale de elită în unele dintre cele mai periculoase misiuni, printre care Furtună în Deşert.
Întrebat de Adevărul despre trecerea de la cariera militari la consultanța în business, O`Neill a răspuns: ”Legătura dintre conducerea unei companii şi conducerea militară este că structura şi comunicarea eficientă sunt esenţiale. Am învăţat cum comunicarea trebuie să se desfăşoare în ambele sensuri ale lanţului ierarhic pentru a atinge potenţialul maxim de succes. Este întotdeauna mai bine să-ţi informezi oamenii. Am susţinut discursuri şi am oferit consultanţă în ultimii doi ani, timp în care am lucrat cu peste 200 de companii”.
El a mai susținut că secretul din spatele noii sale cariere ține de modul în care îi tratează pe ceilalți: ”Oamenii îşi amintesc rareori ceea ce ai spus, dar îşi amintesc întotdeauna felul în care i-ai făcut să se simtă”.
”Totul funcţionează mai bine când echipa lucrează împreună şi moralul este ridicat. Nimeni nu vrea să lucreze pentru un nesimţit. Echipa va avea o rată mai ridicată de succes dacă toată lumea crede în misiune”, îi sfătuiește acesta pe managerii români.