Sofisticat si relaxant – patul tapitat cu piele naturală

Sofisticat si relaxant - patul tapitat cu piele naturală

Piesele de mobilier din piele sunt considerate un semn al luxului, dar asta nu însemnă că sunt potrivite pentru orice interior.

Când vorbim despre amenajarea dormitorului, pielea naturală este o opțiune pe cât de delicată pe atât de complicată.

Patul reprezintă elementul central și totodată la pièce de resistance (la propriu și la figurat).

Confecționat din piele, patul devine un volum greu, care încarcă interiorul cu eleganță și noblețe. Acest aspect lasă însă loc de variații în amenajare pentru restul decorațiunilor într-o cheie modernă, în care calitatea materialelor este esențială.

Cum integrăm patul tapițat cu piele naturală într-un dormitor contemporan?

Ca și în cazul paturilor cu finisaj de velur, patul tapițat cu piele atrage atenția ca o bijuterie supradimensionată. Gama de culori din care o putem alege pe cea preferată este atât de diversă încât regulile de amenajare se pot schimba în funcție de aceasta. Dacă alegem o culoare stridentă de piele pentru finisajul patului, restul obiectelor din cameră trec în plan secund ca importanță vizuală, având un rol de echilibru. Un pat matrimonial de piele, cu bază și tăblie înalte, cu aspect matlasat, arată exemplar într-o camera de dimensiuni generoase, care permite așezarea lui deasupra unui covor care prelungește aceeași eleganță și la nivelul podelei. Celelalte piese de mobilier vor fi aliniate la acest ansamblu covor-pat, putând fi elemente contrastante ca stil – noptiere din panouri lucioase, fotolii ultra-moderne și corpuri de iluminat minimaliste.

Un alt model de pat matrimonial tapițat cu piele naturală extrem de popular în preferințele clienților este patul monovolum, cu bază înaltă, care permite înălțarea suplimentară a saltelei. În acest caz, efectul este unul sleek, modern, și invită la completarea design-ului cu obiecte clasice reinterpretate: comoda antichizată, bancheta în stil baroc, decorațiuni în stil asiatic sau draperii grele, elegante.

Dacă pur și simplu nu mai ești mulțumit de patul tău și iei în considerare să îl înlocuiești cu unul de piele, nu e cazul să-ți faci pre multe probleme. Un pat de piele nu trebuie să se asorteze cu niciun obiect din cameră. Tot ce ai de urmărit sunt dimensiunea și proporțiile. Asigură-te că ai spațiul necesar pentru noua piesă și că nu vei supraîncărca interiorul cu un volul nepotrivit în ansamblul tău.

Dincolo de aspectul elegant și de aerul aristocrat pe care le aduce un pat de calitate tapițat cu piele, trebuie să nu uităm de aspectul practic: pielea este un material rezistent atât la uzură cât și la pătare, fapt ce o transformă în alegerea fără concurență. Aspectul paturilor de piele, dar și nivelul de confort asigurat de componentele inovatoare folosite de designerii italieni, plasează această categorie în topul preferințelor celor mai rafinați clienți.

Sperăm că ți-am deschis pofta de amenajare sau reamenajare a locuinței! Gasesti idei de design interior, paturi, lenjerii și mobilier de calitate create de designerii italieni de renume internațional pe rovere.ro și în magazinele Rovere Mobili pentru a-ți alege piesele favorite!

Urmăriți B1TV.ro și pe
`