Șoferii români, amendați aspru în Grecia. „Este prima dată în cei 11 ani”

Șoferii români, amendați aspru în Grecia. „Este prima dată în cei 11 ani”
Sursa Foto: Flickr.com

Românii care merg în vacanțe în Grecia cu mașina trebuie să fie foarte atenți la respectarea vitezei pentru că polițiștii îi sancționează aspru. Un șofer a povestit experiența sa când a circulat cu 111 km/h pe autostradă și a primit o amendă semnificativă.

Ce a pățit turistul român?

Românul a avertizat și alți oameni să fie atenți la limita de viteză și a povestit ce a păți el când a avut cu 20 km/h peste limita maximă admisă, conform Adevărul.

„Atenție la viteză legală. Noi am luat amendă la uimitoarea viteză: 111 km/ora pe autostradă. Am încasat 20 euro pentru 20 km peste viteza legală. Aparent era o secțiune de 90 km și imediat după poliție cu pistol radar. Este prima dată în cei 11 ani de când venim în Grecia și am încasat amenda, stau imediat după ieșirea din vama Kulata. Polițiștii nu vorbesc deloc engleză”, a scris șoferul român, pe Facebook.

Reacția internauților

Postarea a adunat mai multe comentarii și internauții s-au împărțit în două tabere, cei care spun că românii sunt vitezomani și alții care susțin că în Grecia nu prea sunt indicatoare de viteză.

„De o săptămână sunt în Grecia si ce să vezi, românii noștri merg cu 20 km/h peste limita legală peste tot. Păi bine face polișia că stă la panda. Toți merg în coloana cu limita legală, românașii noștri sunt mereu grăbiti. Mai sunt și bulgari, sârbi însă cei mai mulți care merg cu viteză sunt din România”;

„Ieșirea la Kulata este în drum european limita 90, nu autostradă. Noi avem impresia ca este autostradă, deoarece nu suntem învățați cu acestea”;

„Pe foarte multe drumuri din Grecia nu vezi indicatoare cu limita de viteză. Vorbeam cu un editor de hartă Waze de la ei și îmi spunea că nu peste tot sunt indicatoare, iar acolo unde nu sunt indicatoare, se aplică limita de viteză de pe tipul de drum respectiv. Deci, trebuie să învățăm și legislația rutieră greacă”, sunt unele dintre comentarii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`