Șoferii care au acest obiect în mașina vor primi o amendă de 3.000 de lei. Participanții la trafic trebuie să țină cont de lege, în caz contrar pot fi sancționați pe loc.
Șoferii care obișnuiesc să circule cu mașini ce au lipite pe geamuri diverse accesorii, iar acestea reduc, prin număr sau dimensiuni, vizibilitatea conducătorului auto, riscă amenzi uriașe. Mulți conducători auto se încăpățânează să lase agățate prin mașină cruci, jucării de pluș sau odorizante.
Printre aceste obiecte se numără și suportul de telefon pe care toată lumea îl folosește. Astfel, dacă suportul de telefon este montat în așa fel încât poate reduce vizibilitatea șoferului, acesta este pasibil de o amendă de nu mai puțin de 3.000 de lei.
Sancționarea șoferului este hotărâtă de agent, dacă acesta consideră că vizibilitatea este redusă de obiectele de decor.
Noul Cod Rutier, ce a intrat în vigoare la data de 27 februarie 2022, prevede o serie de modificări menite să reducă accidentele din trafic, dar de asemenea vizează şi comportamentul şoferilor în trafic. Mai exact, participanţii care nu sunt temperați se pot alege cu sancțiuni dure.
Un comportament agresiv se poate descrie prin folosirea excesivă a claxonului sau a flash-urilor, prin schimbarea în forță a benzilor de circulație sau prin ambalarea nejustificată a motorului.
O altă regulă importantă, ce nu trebuie încălcată, îi vizează pe șoferii care circulă nejustificat pe banda de urgență a autostrăzilor.
Amenzile pentru această greșeală pot ajunge până la suma de 2.900 de lei, dar asta nu e tot. Pe lângă suma de bani, oamenii legii pot suspenda dreptul acestora de a mai conduce pe o perioadă de 90 de zile.
Mai mult, șoferii care merg pe contrasens, întorc sau merg cu spatele pe autostrăzi pot rămâne și ei pietoni pentru o perioadă chiar mai mare, respectiv de 120 de zile.