Social-democrații își aleg duminică președintele de partid. Liviu Dragnea, singurul candidat

Social-democrații își aleg duminică președintele de partid. Liviu Dragnea, singurul candidat
Foto: B1 TV

Liviu Dragnea aleargă singur în cursa pentru şefia partidului. Mai bine de jumătate de milion de membri ai PSD îşi vor alege viitorul preşedinte. Dragnea le-a recomandat să vină cu toţii la vot şi să invite presa în fiecare secţie de votare pentru o transparenţă totală a alegerilor.

Pentru cei 530 000 de membri care sunt acum în evidența PSD au fost trimise buletine de vot la fiecare organizație județeană în parte. Urnele s-au deschis la ora 8.00. Fiecare buletin de vot va avea 2 ștampile – una a Organizaţiei Centrale PSD şi una a Organizaţiei Judeţene.

Totodata pe buletinul de vot există 2 opțiuni – cea pentru „da” și cea pentru „nu”. Iar odată bifate în cabinele de vot, fiecare membru își transmite votul în urne.  Social democraţii s-au gândit şi la membrii care nu vor putea vota în Organizaţiile de care aparţin.

Urnele se vor închide la ora 20.00, iar pentru a fi validat, Liviu Dragnea are nevoie de votul a 50%+1 din totalul celor prezenţi. Primele rezultate vor fi aflate chiar în ziua votului.

La nivelul fiecarei Organizatii se face apoi un centralizator și probabil că duminică, în jurul orei 21, ca la fiecare sistem de alegeri, vom putea avea o centralizare aproximativă cu câți au participat la vot, urmând ca rezultatul să fie confirmat în timpul nopții, iar în CEX-ul de luni avem și rezultatul.

Cât despre sediile unde vor fi organizate secţiile de votare, acestea ar putea fi stabilite chiar în locuinţele unor lideri locali ai PSD, dar şi magazine săteşti, potrivit Mediafax.

Spre exemplu, preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, spune că se încercă amenajarea unor cabine de vot atât în sediile PSD, cât şi în cămine culturale, iar în cazul unor localităţi mici se va vota în locuinţele liderilor locali ai partidului. Situaţie care se va repeta şi în judeţele Cluj, Maramureş, Sibiu şi Vaslui.

Preşedintele PSD Iaşi, Victorel Lupu, spune că în judeţ vor fi 100 de secţii de votare, câte una în fiecare localitate, cu excepţia municipiului Iaşi, unde vor funcţiona trei, iar în unele localităţi se va vota inclusiv în magazine.

Iar la Suceava, social-democraţii vor apela inclusiv la baruri şi restaurante pentru îşi exprima opţiunea.

Numirea oficială a președintelui ales al PSD va avea loc în cadrul Congresului din 18 noiembrie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`