Situație neobișnuită la Vaslui. Motivul pentru care un preot a refuzat să citească stâlpii la un priveghi: „Cum îți permiți să mă suni”

Situație neobișnuită la Vaslui. Motivul pentru care un preot a refuzat să citească stâlpii la un priveghi: „Cum îți permiți să mă suni”
Sursa Foto: Facebook

Situație mai puțin obișnuită la Vaslui. Un preot din satul Secuia, Vaslui, a fost reclamat de o familie, după ce a refuzat să țină slujba din ziua premergătoare înmormântării, motivând că defunctul nu mergea prea des la biserică.

Preotul nici nu a vrut să audă atunci când un localnic și soția lui, veniți din Cipru pentru a-și înmormânta socrul, au apelat la el. El susține că răposatul nu mergea prea des la biserică, motiv pentru care preotul l-a trimis pe clopotar în locul lui.

Ce le-a transmis preotul celor doi localnici din Secuia

„”Cu tine vorbesc, escrocule. Cum îți permiți să mă suni când socru-tu dădea pe la biserică din an în Paști, iar tu vrei acum să vin să-i citesc eu stâlpii?” m-a întrebat. M-a mai înjurat o dată, apoi mi-a închis telefonul”, a povestit vasluianul.

Văzând atitudinea preotului, bărbatul s-a dus la părintele protopop de Vaslui, care a venit personal să țină acea slujbă. „A doua zi, când a avut loc înmormântarea, părintele protopop l-a trimis pe preotul din satul Deleni, asta la rugămintea mea, pentru că eram atât de supărat pe părintele Rebegea încât nu doream să-l mai văd”, a declarat Marian Ioviță, ginerele defunctului, conform Vremea Nouă.

Preotul, reclamat la protopopul de Vaslui

Vasluianul l-a reclamat pe preot la protopopul de Vaslui, cerând trimiterea unui alt părinte care să țină slujba de înmormântare.

„Am zis că dacă vine el la înmormântare, fac vreo nefăcută, așa că l-am rugat pe părintele protopop să mă ajute cu un alt preot. I-am spus și părintelui protopop că nu voi lăsa lucrurile așa, pentru că am înțeles că nu suntem nici primii și cu siguranță nu vom fi nici ultimii care trecem prin așa ceva.

Faptul că a trimis clopotarul să citească „stâlpii” nu e tocmai în regulă, însă să mai și înjuri la telefon, să jignești niște persoane care trec printr-un moment greu, asta eu o consider de neacceptat”, a adăugat bărbatul.

Răspunsul protopopului de Vaslui

Părintele Adrian Chirvase, protopopul de Vaslui, a fost personal să citească „stâlpii” în locul preotului care a refuzat. Acesta a declarat că preotul din sat nu a refuzat să țină slujba, ci ar fi fost doar bolnav.

„Noi nu suntem ca acele instituții unde dacă nu ți-ai achitat datoriile, te debranșează de la utilități. Noi trebuie să-l îndrumăm pe creștin, în modul cel mai plăcut, să meargă la biserică, dar dacă nu dorește acest lucru, nu putem să-l pedepsim pentru asta. Părintele și-a cerut scuze pentru toată această situație, iar eu am crezut că totul s-a rezolvat”, a explicat părintele protopop Adrian Chirvase.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`