Situație dezastruoasă la Spitalul Municipal Câmpina care funcționează fără climatizare. În saloane se înregistrează chiar și 35 de grade spre finalul zilei, iar unii pacienți refuză să se interneze din cauza căldurii excesive.
Unitatea sanitară ar fi beneficiat de investiții pe fonduri europene, iar instalaţiile noi de climatizare sunt instalate, însă nu pot fi folosite din cauza unor neînţelegeri care au apărut între constructor şi primărie, a declarat directorul medical Călin Tiu, potrivit Agerpres.
„Spitalul era asigurat din punctul acesta de vedere cu unităţi externe până anul trecut. Noi suntem beneficiarii, prin primărie, ai unui mega proiect de infrastructură de 16-17 milioane de euro, bani europeni plus ceva contribuţie locală, iar acest proiect a însemnat schimbarea acoperişului, fotovoltaice, instalaţii noi de climatizare. Ele există, sunt puse, sunt montate, numai că, la faza de pornire şi recepţie, dintr-o neînţelegere (…) între primărie şi constructor, contractul s-a reziliat şi noi am rămas, din 17 mai, când trebuia să fie gata şi să funcţioneze, am rămas fără nicio soluţie. Nu putem nici unităţi de aer condiţionat să montăm pe pereţii externi pentru că spitalul a fost anvelopat pe bani europeni”, a explicat Călin Tiu.
Directorul medical a mai declarat că ambulatoriul spitalului, renovat în urmă cu 10 ani, are climatizare, la fel și o parte a spitalului, respectiv zonele de ATI, sălile de operaţii şi unitatea de transfuzii.
„În spital am reuşit să negociem cu constructorul pe perioada lucrărilor de anvelopare şi ne-au lăsat unităţile de aer pe ATI, pe blocul operator, pe unitatea de transfuzii. Am încercat să ameliorăm cât de cât cu dozatoare de apă rece pe etaje, dar nu se poate lucra în condiţiile acestea”, a afirmat Călin Tiu.
Unii pacienți au refuzat să se interneze în spital, întrucât spre sfârșitul zilei temperatura urcă la 35 de grade.
„Am sesizat primăria cu vreo cinci rânduri de hârtii la care nu am primit răspuns, am notificat constructorul în repetate rânduri. După o lună şi ceva ni s-a comunicat că e contractul reziliat”, a adăugat directorul medical al spitalului.
Prefectul Emil Drăgănescu a dispus constituirea unei comisii pentru verificarea și soluționarea problemei.
„Totodată, prefectul judeţului Prahova a transmis autorităţilor locale din Câmpina, responsabile de rezolvarea acestei situaţii grave, să identifice în cel mai scurt timp soluţii optime pentru ca bolnavii să beneficieze de servicii medicale adecvate şi personalul spitalului să poată lucra în condiţii normale”, a transmis Prefectura Prahova, potrivit sursei citate anterior.