O nouă modă ciudată creează furori printre adolescenți. O tânăra, care era costumată în pisică, a fost surprinsă atacând un câine într-un parc din Arad.
Se pare că bizarul trend al therienilor (denumirea dată celor care se identifică drept animale) a ajuns și la noi în țară.
De curând, o înregistrare video care a devenit virală pe rețelele de socializare arată cum o tânără se comportă ca o pisică. Aceasta și-a făcut apariția într-un parc din cartierul Micălaca în timp ce era costumată cu o coadă, mască şi mustăţi.
Exact ca o felină, ea s-a lins pe lăbuţe şi s-a frecat de copaci şi stâlpi, sub privirile oamenilor. Dar asta nu este tot, deoarece situația a devenit și mai ciudată în momentul în care a atacat brusc câinele unei persoane. Tânăra a început să zgârie patrupedul, care lătra speriat, notează specialarad.ro.
„Eu eram atentă la câine, să nu mănânce lucruri de pe jos și dintr-o dată s-a blocat. M-am speriat, m-am uitat în față și în fața mea era un fel de creatură, nici nu știu cum să o numesc. S-a apropiat mai mult și mi-am dat seama, de fapt, că este o fată. Nu știu să zic vârsta exactă, în jur de 16, 17, 18 ani.
Avea o coadă, avea mustață de pisică, mască de pisică și se comporta ca o pisică, mergea în patru labe. Bineînțeles, câinele meu s-a speriat, a început să latre, iar fata, cumva, a imitat pisicile, a început să miaune la el, a vrut să-l zgârie. La un moment dat s-a pus pe iarbă, a început să-și lingă labele, iar când a plecat s-a frecat de un stâlp, cum fac pisicile de obicei”, a declarat martora.
„Fenomenul blănoșilor s-a extins în întreaga lume. Aici, un factor important au fost și rețelele de socializare. Din păcate, tinerii, copiii mai ales, nu au un set de valori – în copilărie – la care să se raporteze și ei internalizează, experimentează personalitatea animalelor. Acest fenomen s-a extins în SUA, Țara Galilor, Anglia, Canada și are un impact deosebit și asupra celorlați tineri, a celorlalți copii. Identitatea de sine, că despre ea vorbim, sau cum ne vedem noi, se referă la cum ne percepem pe noi înșine, cum evaluăm propriile noastre caracteristici fizice, cognitive, sociale, spirituale, emoționale.
Acești copii au o imagine de sine deteriorată. Imaginea de sine, de fapt, ajută să testăm realitatea, să evaluăm realitatea. Dacă copilul are o imagine de sine eronată, deteriorată, lipsindu-i un set de valori, normal că și rezultatul evaluării realității va fi unul deteriorat”, a transmis psihologul Ramona Pantea, potrivit sursei menționate.