Situație alarmantă pe litoral! Încă un delfin mort a fost descoperit pe o plajă din Constanţa

Situație alarmantă pe litoral! Încă un delfin mort a fost descoperit pe o plajă din Constanţa
Sursa Foto: Captură Video

Încă un delfin mort a fost adus de valuri la mal, pe o plajă din Constanța. Se pare că acesta a fost văzut de turişti, care au sunat imediat la 112.

Mamiferul a fost acoperit cu un cearceaf de oameni, iar după câteva ore au sosit şi biologii care l-au preluat, notează observatornews.ro.

Valurile au adus la mal trupul fără viață al unui delfin

Potrivit specialiștilor, cauza morții acestuia ar fi din cauza plaselor pescărești sau ca urmare a impactului cu o ambarcaţiune.

„Este vorba despre un exemplar juvenil se pare, de marsuin. Un delfin de talie mai mică ce trăiește în zonele costiere și este deseori lovit de ambarcațiuni”, a transmis Adrian Bilbă, doctor în științe.

Totodată, biologii susțin că nu există nicio legătură între acest incident și bombardamentele din Marea Neagră.

„Cauza morţii este pur speculativă. Ipoteza cum că ar fi murit din cauza războiului sau că un proiectil i-ar fi cauzat moartea este total exclusă. Ceea ce se poate observa pe suprafaţa corpului sunt diferite hematone subcutanate”, a declarat Costin Timofte, coordonator departament biodiversitate ONG Mare Nostrum.

Din păcate, statisticile arată că situația se înrăutățește. De la începutul acestui an, numărul delfinilor eșuați pe litoralul românesc a depășit 60.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`