Situația străzii surpate din Cluj-Napoca se agravează. Pământul o ia din noua la vale

Situația străzii surpate din Cluj-Napoca se agravează. Pământul o ia din noua la vale
Sursa foto: captura video Știrile Pro TV

Strada surpată din Cluj-Napoca nu a fost reparată, iar ploile torențiale din ultimele zile au gravat situația, iar pământul o ia din nou la vale. Porțiunea de drum a fost acoperită cu o prelată și cu saci de nisip.

Strada surpată, nereparată

Autoritățile spun că, de curând, a fost încheiată expertiza geotehnică și că se va găsi o soluție. Surparea nu a putut fi oprită de sacii cu nisip și de prelata care s-au folosit pentru a acoperi porțiunea de drum, iar pământul o ia din nou la vale, după ploile care au săpat în asfaltul crăpat, conform știrileprotv.

Localnicii folosesc un drum forestier pentru a ocoli strada surpată și se tem că situația nu se va rezolva prea curând.

„Vai asta n-o s-o termine asta niciodată, cred că în fiecare zi se mai rupe câte o bucată din ea. S-a rupt… era până acolo și acum de trei zile s-a rupt o bucată și acum văd că s-a rupt cealaltă bucată toată lumea vine și măsoară și cred că n-o să termine niciodată aici”, a spus o localnică.

Ce spun autoritățile

Dar, autoritățile spun că specialiștii au făcut măsurători și au încheiat expertiza.

„A fost foarte complicat având în vedere configurația terenului, iar până vineri va fi gata proiectarea se vor amplasa, după știința mea experții vor spune, piloni forați”, a declarat Emil Boc, primarul din Cluj-Napoca.

Strada s-a surpat pe o lungime de aproape 20 de metri, iar primele crăpături au fost acoperite cu asfalt. Această lucrare a durat doar o zi, iar surparea s-a adâncit.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`