Situația lui Victor Ponta, discutată în ședința CEX a PSD (VIDEO)

Situația lui Victor Ponta, discutată în ședința CEX a PSD (VIDEO)

Update: Social democrații au decis, în cadrul ședinței CEX, să susțină pe mai departe guvernul Ponta.

Premierul Victor Ponta a ajuns, în jurul orei 15:00,  la ședința CEX a PSD, unde se va discuta situația lui Ponta.

La ora 16:00 premierul va fi audiat în cadrul Comisiei Juridice din Camerei Deputaților.

”La ora 16.00 mă prezint, sunt adiat de colegii mei, dânșii fac un raport și mâine vreau să fie votul în plen. Nu e bine nici pentru Parlament, nici pentru Guvern să tragem cumva de timp. Au fost de acord absolut toți, a fost unanimitate, la ora 16.00 mă prezint aici”, a declarat premierul, precizând că are emoții pentru ziua votului.

DNA a cerut aviz Parlamentului pentru încuviinţarea începerii urmăririi penale pentru fapte de corupţie care ar fi fost comise de Victor Ponta în calitate de şef al Guvernului.

Victor Ponta a spus la început ședinței CEX că cei prezenți vor fi nevoiți să se decidă dacă îl susțin în continuare.

„Dacă există în continuare foarte clar dorința de a continua o guvernare bună și de a spune un lucru clar și anume că Guvernul nu se schimbă decât prin metode constituționale, atunci, dacă e sprijin pentru așa ceva, mă lupt până la capăt alături de dumneavoastră”, a spus Ponta.

De asemenea, Ponta a vorbit și despre faptul că justiția trebuie susținută  atunci când este independentă, dar nu când este vorba despre abuzuri.

La final, premierul a făcut un apel la liberari, PNL și PDL, să nu „tranșeze lucrurile în stradă”.

„Am înțeles că aduc 1.000 de oameni, noi aduce 10 000, dar e cea mai mare greșeală pe care România poate s-o facă acum”, a explicat premierul.

„Fac un apel la ultimul dram de minte pe care sper că îl mai au Blaga şi Gorghiu să înţeleagă că nu poţi da foc unei ţări şi că ne vom adresa procurorului general cu sesizare penală pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de articolul 397 aliniat 2 din Codul penal, iar procurorul general, ca şi la mine, îi declară suspecţi şi îi cercetează. Putem să facem acest lucru, sper să nu fie cazul”, a spus Ponta, în şedinţa Comitetului Executiv al PSD.

Situația lui Victor Ponta, discutată în ședința CEX a PSD

Urmăriți B1TV.ro și pe
`