Sir Tony Radakin, șeful militar al Forțelor Armate britanice, vizită în România în aceeaşi zi în care a venit și Kamala Harris, vicepreședinta SUA

Sir Tony Radakin, șeful militar al Forțelor Armate britanice, vizită în România în aceeaşi zi în care a venit și Kamala Harris, vicepreședinta SUA
În imagine: Amiralul Sir Tony Radakin, șeful militar al Forțelor Armate ale Regatului Unit. Sursă foto: Hepta - Zuma Press / Tejas Sandhu

Amiralul Sir Tony Radakin, șeful militar al Forțelor Armate ale Regatului Unit, face o vizită fulger în România chiar vineri, zi în care e la București și vicepreședinta SUA, Kamala Harris.

Cine este Sir Tony Radakin

Radakin este șeful militar al Forțelor Armate ale Regatului Unit, principalul consilier militar al premierului și al secretarului de stat pentru Apărare, susține Ambasaa Marii Britanii la București.

Sir Tony Radakin a fost și şef al Statului-Major Naval în perioada iunie 2019 – noiembrie 2021, timp în care s-a ocupat de transformarea Marinei Regale.

Și Kamala Harris a ajuns la București

Tot vineri, după o vizită în Polonia, vicepreședinta SUA, Kamala Harris, a venit și în România. Ea a susținut o conferință de presă comună cu președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Harris a ținut să mulțumească românilor pentru curaj și pentru generozitatea de a-i primi pe refugiații ucraineni.

„Angajamentul SUA față de Articolul 5 e absolut ferm. Noi luăm foarte în serios acest lucru și suntem gata să acționăm. Un atac împotriva unei țări NATO e un atac împotriva tuturor țărilor NATO.

Cum a spus și președintele Biden, vom apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO. (…)

Demonstrăm angajamentul SUA față de securitatea României, am trimis de curând 1.000 de trupe în România”, a afirmat Kamala Harris, în timpul vizitei sale în România.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`