Municipiul Focșani a rămas fără singurul medic epidemiolog din oraș. Doctorul a demisionat, acuzând ”ultramegapolitizarea managementului”

Municipiul Focșani a rămas fără singurul medic epidemiolog din oraș. Doctorul a demisionat, acuzând ”ultramegapolitizarea managementului”
Foto: pixabay.com

Situație gravă la Focșani. Singurul medic epidemiolog al Spitalului Judeţean Focşani a demisionat, acuzând ”ultramegapolitizarea managementului”, cu puțin timp înainte ca municipul să intre în scenariul roșu din cauza numeroaselor cazuri de Covid-19.

Unicul medic epidemiolog al Spitalului Judeţean Focşani a demisionat

Spitalul Judeţean Focşani a rămas fără medic epidemiolog după ce doctorul Diana Stoica şi-a dat demisia, acuzând ”ultramegapolitizarea managementului”.

”Mi-am dat demisia din funcţia de medic epidemiolog al Spitalului Judeţean de Urgenţă Focşani. De ce? Din multe motive adunate… de câteva luni… atunci când managementul «de top» al unei unităţi sanitare este ultramegapolitizat, să ştiţi că lucrurile nu vor merge bine. Ştiu că nu sunt singurul medic care gândeşte acest lucru, însă pot afirma că sunt printre puţinii care o pot spune, care o pot face public. Eu sunt unul dintre adevăraţii specialişti, eu contez, eu nu am abandonat lupta, dar nu voi permite niciodată nimănui care a «tras lozul câştigător» şi a ajuns în «vârful» unei instituţii sanitare, să îşi bată joc de munca mea şi a echipei mele”, a scris medicul Diana Stoica pe Facebook.

În replică, managerul SJU Focşani, Codruţa Elena Neagu, a transmis, printr-un comunicat de presă, că activitatea medicului ”a lăsat de dorit”.

”În calitate de manager interimar vreau să anunţ public faptul că nu mi-am dorit o despărţire de medicul epidemiolog, mai ales în contextul pandemic actual, deşi au fost momente în care activitatea profesională a persoanei în cauză a lăsat de dorit. În aceste condiţii, am încercat să am o discuţie punctuală, solicitându-i doamnei Stoica Diana să-mi explice motivele pe care le-a avut în vedere când a decis să-şi înainteze demisia, lăsând spitalul fără epidemiolog şi, implicit, punând sute de pacienţi în pericol. Din păcate, argumentele au lipsit”, a afirmat Codruţa Elena Neagu, potrivit News.ro.

Totodată, managerul SJU Focşani a anunţat că a iniţiat demersuri pentru a găsi cât mai repede un medic epidemiolog.

Ca să încețelegem mai bine proporția ‘dezastrului’ din Vrancea, trebuie precizat că doctorul Diana Stoica este unul din cei doi medici epidemiologi ai judeţului Vrancea şi singurul epidemiolog pe care-l avea Spitalul Judeţean Focşani.

Municipiul Focşani a intrat în scenariul roşu

Pe lângă faptul că nu nu mai există niciun medic epidemiolog în oraș, Municipiul Focşani a intrat, marți, în scenariul roşu, după depăşirea ratei de infectare de 3 cazuri la mia de locuitori.

În aceeași situație sunt și localitățile vrâncene Soveja, Câmpineanca, Obrejiţa, Odobeşti şi Vintileasca.

Astfel, timp de 14 zile, în aceste 6 localităţi cu numeroase cazuri de COVID 19, autorităţile impun o serie de măsuri: interzicerea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concrete; interzicerea evenimentelor culturale, oprirea activităţii cu publicul la operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şicafenelelor, în interiorul clădirilor.

Totodată, activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este interzisă.

Conform celei mai recente raportări a Grupului de Comunicare Strategică, înjudeţul Vrancea, de la debutul pandemiei s-au infectat cu coronavirus 4.495
de persoane.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`