Singura profesoară cu 10 la titularizare nu a prins niciun post. Ce materie predă

Singura profesoară cu 10 la titularizare nu a prins niciun post. Ce materie predă
Sursa foto: Freepik

Singura profesoară din Botoșani care a luat nota 10 la examenul de titularizare a rămas fără post disponibil. Este a zecea oară când susține examenul și, deși a luat note mari de fiecare dată, niciodată nu a reușit să obțină niciun post.

Nu a reușit să prindă niciun post liber

Profesoara predă biologie și este dezamăgită de faptul că nu a reușit, după mai multe încercări, să obțină vreun post disponibil în municipiu, având în vedere că niciun post de titular nu a mai fost liber de ani de zile, iar în județ sunt foarte puține disponibile, informează Botoșani News.

Ea susține că este o normalitate ca dascălii să obțină note mari la examenul de titulizare, pentru că acesta când merge să susțină orele în fața elevilor trebuie să fie foarte bine pregătit și fiecare ar trebui să aibă măcat nota 7 pentru a preda la clase.

Ce spune profesoara despre această meserie

Dascălul susține că această meserie ar trebui practică doar de cei cărora le plac copiii și că nu ar trebui să reprezinte doar o metodă de a avea un loc de muncă.

„Dacă își place ceea ce faci nu este greu nimic! În primul rând trebuie să îți placă să lucrezi cu copiii. Nu să fie doar o modalitate de a avea serviciu. Copilul pe care îl ai în fața ta trebuie să îl consideri ca pe propriul tău copil și să nu îl dezamăgești”, a spus profesoara de biologie.

Aproape 6.000 de candidați la examenul de titularizare au obținut sub 5, iar pentru a promova este necesar minim 7. La nivelul județului Botoșani, 42,8% dintre candidați au primit peste 7 la examen, iar 37,2% au obținut note cuprinse între 5 și 6,99.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`