Sindicatul Europol susține că migranții încep să fugă din România pentru a ajunge în Schengen. Ce rută preferă

Sindicatul Europol susține că migranții încep să fugă din România pentru a ajunge în Schengen. Ce rută preferă
Reprezentanții polițiștilor români susțin că România și Bulgaria sunt evitate de migranții care vor să ajungă în Schengen; aceștia ar alege să intre în Europa Centrală și de Vest prin Serbia și Croația.
„Fug migranții din România. Frontiera cu Serbia, care este și frontiera externă a Uniunii Europene este o zonă foarte fierbinte în ceea ce reprezintă migrația ilegală de cel puțin 7 ani de zile.
Dacă până acum colegii noștri aveau ca principală problemă afluxul migraționist ilegal dinspre Serbia, atât pe frontiera terestră, cât și cea fluvială, unii dintre migranții ce au cerut azil în România fac cale întoarsă, cel mai probabil din cauza faptului că ruta migraționistă balcanică e permisivă în ceea ce privește traseul lor spre Spațiul Schengen– se menționează pe pagina de facebook a Sindicatului Europol cu referire la o acțiune a Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia – Itpf Timișoara în care s-au depistat la aproximatix 200 m de linia de frontieră, trei cetăţeni străini care se deplasau spre frontiera cu Serbia, doi din Palesina și unul din Afganistan, toți solicitanți de azil pe teritoriul României.

De ce fug migranții din România

Conform grănicerilor români, cei trei au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Serbia pentru a ajunge în Italia pe ruta balcanică România-Serbia-Croația-Albania-Italia.
„Stăm și ne întrebăm, migranții din Austria au ajuns prin România sau pe ruta balcanică, prin Croația?” conchid ironic sindicaliștii citați.

Timiș: Migranti care au incercat sa fuga peste granita, dar si unii care s-au ascuns intr-o duba de marfa au fost opriți de polițiștii de frontieră

Primii transfugi au ajuns până în apropierea punctului de trecere a frontierei de la Cenad, cu o mașină condusă de un cetățean român; autoturismul a oprit iar patru migranți marocani au coborât în fugă spre țara vecină. fiind ajunși din urmă si prinși de agenti. Cei patru au vârste cuprinse între 21 și 30 ani.

Un alt grup a fost prins după un control la o autoutilitară condusă de un român de 30 ani ce transporta vata minerală ce urma sa ajungă în Franta, iar printre palțtii de marfă politistii au gasit 22 migranti ce provin din Pakistan, Bangladesh, Nepal si Egipt.

„Având în vedere aspectele constatate, în ambele situatii politistii de frontiera au demarat cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de trafic de migranti pentru cei doi soferi romani si tentativa de trecere frauduloasa a frontierei de stat pentru cetatenii straini”, transmit reprezentantii Politiei de Frontiera.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)