Sindicatele vor organiza un miting cu 50.000 de oameni în ziua votului moţiunii

Sindicatele vor organiza un miting cu 50.000 de oameni în ziua votului moţiunii
Foto: article.wn.com

În Capitală, pe 16 martie cele cinci confederaţii sindicale (CNSLR, BNS, CNSCA, CSDR şi CSN Meridian) vor organiza un miting faţă de asumarea răspunderii Codului Muncii de către Guvern, informează Mediafax.

La miting vor participa aproximativ 50.000 de persoane, sindicaliştii invitând în stradă toţi cetăţenii nemulţumiţi de noile schimbări ale Codului Muncii.

Potrivit sursei precizate, preşedintele BNS, Dumitru Costin, a declarat că oamenii nu trebuie să devină sclavii Guvernului şi niciun cetăţean român nu trebuie sa accepte ca atare schimbările impuse de oficialii români.

„Chemăm toţi cetăţenii nemulţumiţi în stradă pentru a nu deveni sclavi ai anajatorului fie că acesta este statul sau persoana privată. Actualul Cod al Muncii transformă lucrătorii în structuri dependente în totalitate de angajatori (…)Sperăm ca lumea să vină miercuri în stradă, să încerce să sensibilizeze parlamentarii care vor vota moţiune”, a declarat Costin, citat de Mediafax.

Dumitru Costin este susţinut de către ceilalţi lideri sindicalişti, respectiv preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, preşedintele CSDR, Iacob Baciu şi preşedintele CNSLR Frăţia, Marius Petcu.

Prin rugăminţile adresate cetăţenilor,  preşedinţii sindicali vor ca aceştia să înţeleagă importanţa pericolului viitor.

Bogdan Hossu a dat detalii referitoare la mitingul de pe 16 martie, precizând că intrarea în Bucureşti se va face prin şase puncte, între orele 9.00 – 12.00. Protestele vor începe de la ora 12.00 şi vor ţine până la ora 18.00.

De asemenea, în aceaşi zi trenurile nu vor circula două ore. Sindicaliştii de la Federaţia Mişcarea Comericală anunţă grevă de advertisment.

Confederaţiile sindicale speră ca un număr cât mai mare de oameni să iasă în străzi şi să protesteze în Piaţa Constituţiei, miercuri.

Proteste în ziua moţiunii

Urmăriți B1TV.ro și pe
`