Sindicaliștii angajaților din penitenciare atrag atenția că doar 9.000 de deţinuţi şi-au exprimat dorinţa de a se vaccina împotriva COVID-19, fapt ce poate pune în pericol sănătatea polițiștilor care activează în penitenciare.
„ Din cei 22.500 de deținuți din sistemul penitenciar, doar 9.000 și-au exprimat dorința de a se vaccina. Vaccinarea deținuților se va face cu doze Johnson&Johnson.
Acum câteva săptămâni am mai scris despre necesitatea unei campanii de conștientizare a deținuților cu privire la efectele benefice ale vaccinării.O campanie serioasă, dirijată (îndrumare, coordonare) de la Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) ar crește numărul deținuților dornici de vaccinare „, conform unei postări de pe site-ul FSANP.
Sindicaliştii arată că numărul scăzut de persoane deţinute care se vor imuniza „înseamnă un real pericol pentru poliţiştii din penitenciare care desfăşoară activităţi directe cu aceştia”.
” Nici măcar jumătate dintre deținuți nu se vor vaccina, ceea ce înseamnă un real pericol pentru polițiștii din penitenciare care desfășoară activități directe cu aceștia. N-a avut cine să discute cu deținuții și să îi determine să se vaccineze. O lipsă de interes care ne va costa.Cine va răspunde pentru aceste dezinteres?
Mă repet. Poate cineva să lase orgoliile “anepiste” și să se autosesize.Ofițerii Direcției Reintegrare Socială (DRS-ANP) ar trebui să conceapă astfel de programe, iar psihologii și educatorii din unitățile subordonate ANP să poarte discuții cu deținuții, să le prezinte beneficiile vaccinării. Ar trebui create programe și filmulețe care să-i determine pe deținuți să se vaccineze în număr cât mai mare.
NU TREBUIE ca Direcția de Supraveghere Medicală (DSM) să se ocupe de această campanie de conștientizare! Medicii trebuie să fie medici, nu “calculatoriștii” care fac tabele si situații! Lăsați-i să-și exercite profesia!?”, adaugă aceştia.