Sindicaliștii după întâlnirea cu Ministrul Muncii: Nu avem motive să renunțăm la grevă. Profesorul debutant să aibă salariul cel puțin egal cu salariul mediu pe economie (VIDEO)

Sindicaliștii după întâlnirea cu Ministrul Muncii: Nu avem motive să renunțăm la grevă. Profesorul debutant să aibă salariul cel puțin egal cu salariul mediu pe economie (VIDEO)
Miting al angajaților din educație, în Piața Victoriei, 25 mai 2023. Inquam Photos / Octav Ganea

Liderii celor trei mari sindicate din educație au anunțat luni, după negocierea cu ministrul Muncii, Marius Budăi, că protestul programat pentru marți, 30 mai, rămâne valabil.

Banca Mondială știe care sunt revendicările sindicaliștilor din învățământ

Sindicaliștii spun că în cadrul întâlnirii cu Marius Budăi, ministrul Muncii, au repetat și luni aceleași revendicări de săptămâna trecută: majorare salarială până la finalul anului și garanția printr-un act normativ că profesorul debutant va avea salariul cel puțin egal cu salariul mediu brut.

Sindicaliștii au explicat în conferința de presă de după întâlnirea cu Marius Budăi că: au propus coeficientul de ierarhizare 1 să fie multiplicat cu 3.000 de lei, nu cu 2.500 de lei, ca până acum, au convenit să ne întâlnim în perioada următoare pentru grilă, majorarea salarială cerută pentru acest an e de 25%.

Foarte important este că, punctează cei trei lideri de sindicat, guvernanții nu au niciun motiv să spună că așteaptă avizul Băncii Mondiale, Banca Mondială cunoaște deja revendicările sindicatelor din învățământ.

„Începând cu ziua de azi a început să se miște și mediul universitar, am avut profesori care au ieșit la grevă, spun sindicaliștii din mediul preuniversitar și de asemenea, adaugă că propunerile pe care le-au făcut erau deja cunoscute de ministerul Muncii încă de vineri, pauza de trei zile a fost astfel complet inutilă.

Ministrul Muncii ne-a spus că sunt dispuși să discute cu noi despre noua grilă din legea salarizării bugetare. L-am întrebat pe ministrul Budăi dacă are mandat să ne propună ceva, a spus că nu, trebuie să discute în coaliție”. – au transmis Marius Nistor, Simion Hăncescu și Anton Hadăr.

Sindicaliștii spun că nu există niciun motiv pentru care să anuleze mitingul de marți și că i-au cerut președintelui Klaus Iohannis să intervină ca mediator în acest conflict, așa cum e normal să o facă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:54 - Ministrul Sebastian Burduja a convocat Comandamentul Energetic „cu toți cei implicați în rezolvarea situației de la Galați”
23:33 - Procurorul cere șase ani de închisoare pentru Matteo Salvini, vicepremierul Italiei, în dosarul deschis în 2019. Premierul Giorgia Meloni a reacționat dur
23:12 - Bărbat arestat după ce și-ar fi agresat sexual fiica vitregă, în Dâmbovița
22:52 - NATO putea face mai multe pentru a preveni războiul din Ucraina, spune Jens Stoltenberg: „Pentru a-i pune capăt, va trebui să existe din nou dialog cu Rusia”
22:32 - Accident groaznic în județul Teleorman. O persoană a murit și alte cinci au fost rănite / Una dintre victime a fost preluată cu elicopterul SMURD
22:11 - Ministrul de externe din Israel îl acuză pe Josep Borrell că „amintește de cei mai răi antisemiți din istorie”. Șeful diplomației UE criticase un atac israelian din Gaza
21:39 - Nicolae Ciucă: Am ajuns la Galați, în zonele lovite de calamitate și voi rămâne aici peste noapte. Solidaritatea și compansiunea fac o comunitate puternică (FOTO, VIDEO)
21:18 - Inundațiile au făcut prăpăd în estul României. Imagini cutremurătoare din Galați, județul care se confruntă cu cea mai dificilă situație (FOTO)
20:58 - George Stângă (PNL), despre inundațiile din Galați: Zona nu este la primul eveniment de acest fel. Cei responsabili nu au învățat nimic. Prefectura și Consiliul Județean au dat dovadă de un amatorism ieșit din comun (VIDEO)
20:32 - România, victorie dramatică împotriva Chinei în Cupa Davis. Cezar Crețu a adus punctul decisiv, după un nou succes în trei seturi