Sindicaliștii de la Sanitas Săpoca: Este inadmisibil ca, în weekend, o asistentă, un instructor şi o infirmieră să supravegheze 70 de pacienţi cu probleme psihice

Sindicaliștii de la Sanitas Săpoca: Este inadmisibil ca, în weekend, o asistentă, un instructor şi o infirmieră să supravegheze 70 de pacienţi cu probleme psihice

Sindicaliştii de la Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri pentru Siguranţă Săpoca, judeţul Buzău, spun că personalul este insuficient şi este ”inadmisibil” ca, în weekend, o asistentă, un instructor şi o infirmieră să rămână să supravegheze70 de pacienţi cu probleme psihice şi în cod penal.

”Conducerea Sindicatului Sanitas Săpoca este alături de colegii care au fost de serviciu în noaptea în care şi-au pierdut viaţa pacienţii din spitalul nostru, alături de familiile îndurerate! Lupta sindicală prioritară pentru noi a fost continuă pentru deblocarea posturilor, deoarece numărul personalului medico-auxiliar este insuficient. Discuţii intense cu conducerea spitalului, memorii către Ministerul Sănătăţii şi nimeni nu a luat nicio măsură. Este inadmisibil că în weekendo asistenţă, un instructor şi o infirmierăsă rămână să supravegheze 70 de pacienţi cu probleme psihice şi în cod penal.Nimeni nu s-a gândit la pericolul pe care noi, conducerea sindicatului l-a sesizat de fiecare dată în întâlnirile pe care le-am avut cu conducerea spitalului şi memoriile către minister. A trebuit să moară oameni pentru a fi crezuţi”, au scris, duminică, pe pagina de Facebook, reprezentanţii Sanitas Săpoca.

ADIO, RONA HARTNER! VESTEA TRISTĂ DESPRE MAREA ACTRIȚĂ A FOST CONFIRMATĂ! CU REGRET VĂ ANUNȚĂM CĂ…

Aceștia mai precizează că sporul de periculozitate de 75% pe care l-auavut s-a diminuat la 50%.

„Sindicatul a acționat în instanta spitalul, a sesizat ITM-ul pentru condițiile precare în care lucram și speram ca cineva va lua decizii corecte pentru siguranța noastră cât și a pacientilor. Dragi colegi. Știu lupta noastră e dificila dar vom continua indiferent câte piedici ni se vor pune. Fiți calmi, uniți și împreună vom învinge!”, se amai arată în mesajul Sindicatului.

PROFEȚIE BOMBĂ! CARMEN HARRA A SPUS ADEVĂRUL! TOATĂ ȚARA E ÎN STARE DE ȘOC! NIMENI NU SE AȘTEPTA LA ASTA (GALERIE FOTO)

Potrivit acestora, sporul de periculozitate de 75% pe care l-au avut angajaţii s-a diminuat la 50%, pe motiv ”că nu sunt bani”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`