Sindicaliştii de la metrou pichetează joi sediul Guvernului. Nemulțumirile lor

Sindicaliştii de la metrou pichetează joi sediul Guvernului. Nemulțumirile lor
Foto: Facebook / Metrorex

Sindicaliştii de la metrou au anunțat că vor picheta, joi, sediul Guvernului. Ei acuză că măsurile fiscal-bugetare adoptate de Executiv vor afecta veniturile muncitorilor. Protestul va avea loc începând cu ora 14:30.

Măsurile fiscale ale Guvernului i-au supărat și pe sindicaliștii de la metrou

„Vom depune către domnul prim-ministru încă un document în care dovedim de ce trebuie să fie exceptat Metrorex-ul, mai ales că în forma memorandumului aprobat chiar dumnealor recunosc şi Guvernul, şi Ministerul de Finanţe că pierderile la companiile feroviare nu sunt generate de către activitatea curentă, sunt istorice, iar la Metrorex una dintre cauze este faptul că nu s-a plătit compensaţia faţă de categoriile de călători care au dreptul la reduceri, studenţi, elevi, veterani de război şi toate celelalte categorii.

Suma a ajuns undeva la 17 milioane de lei care este echivalent, ascultaţi-mă, cu aproape o factură Alstom de mentenanţă lunară. Revin, niciodată oamenii nu sunt vinovaţi pentru situaţia în care a ajuns Metrorex.

Salariaţii din subterane şi tot metroul îşi fac datoria. Deşi suntem cu aproape 1.000 mai puţin noi muncim mai mult şi din păcate, această Lege 296 vine să spună că trebuie să muncim mai puţin”, a declarat Marian Artimon, preşedintele Unității Sindicatul Liber din Metrou (USLM), citat de Agerpres.

Sindicaliștii de la metrou, nemulțumiți și din cauza legii pensiilor

Acesta a mai afirmat că lipsa finanţării e principala cauză pentru deficitul de personal de la Metrorex.

„A apărut această Lege a austerităţii 296, care prin capitolul III, secţiunea a 2-a, prin cinci articole, cam blochează activitatea la Metrorex. Şi, colac peste pupăză, a apărut o Lege a pensiilor care pe cei din grupa de condiţii speciale de muncă îi afectează foarte grav”, a mai declarat Artimon.

Liderul de sindicat a precizat apoi că au primit aprobarea ca 500 de persoane să participe la acţiunea de joi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)