Sindicaliștii de la metrou amenință cu greva. Care este motivul: „Aceeași placă: nu avem, nu putem”

Sindicaliștii de la metrou amenință cu greva. Care este motivul: „Aceeași placă: nu avem, nu putem”
Sursa foto: Shutterstock

Sindicaliștii de la metrou sunt nemulțumiți de condiții și amenință iar cu greva. Contractul Colectiv de Muncă la Metrorex a expirat, iar sindicatul vorbește deja despre declanșarea conflictului colectiv de muncă începând de săptămâna viitoare.

Angajații Metrorex amenință cu greva de săptămâna viitoare

Contractul Colectiv de Muncă la Metrorex a expirat pe 1 octombrie, iar negocierile au tot eșuat. „Ne-am săturat!”a transmis Marian Artimon, secretarul general al sindicatului USLM, conform click.ro. 

Liderul USLM le-a transmis membrilor de sindicat că cei din conducerea Metrorex nu pot găsi soluții, iar de săptămâna viitoare o să înceapă o manifestare legală cu pichete, conferință de presă, proteste și declanșarea conflictului colectiv de muncă.

„În sfârșit, după două săptămâni de amânare, din lipsa capacității conducerii MTX (Metrorex) de a-și scrie punctele de vedere față de modificările la CCM (contractului colectiv de muncă n.r.), astăzi s-au reluat ședințele de negociere colectivă.

Administrația a venit cu aceeași placă, nu avem, nu putem, nu ne lasă legea. Din cele 9 revendicări ale USLM s-au discutat primele trei.

Devine din ce în ce mai clar că nimeni din conducerea Metrorex nu este capabil să găsească soluții. Emit doar jelanii că nu se poate. Că pierderi, ca subfinanțare, nu, nu, nu se poate.

Începând cu săptămâna viitoare vom demara lupta sindicală în toate formele ei legale, pichete, conferință de presă, mitinguri de protest și declanșarea conflictului de muncă”, a anunțat Artimon, transmite Club Feroviar.

Negocierile la contractul colectiv de muncă au început din luna iunie

Liderul de sindicat susține că conducerea Metrorex nu dă curs revednicărilor angajaților de la metrou, deși acestea se discută încă din luna iunie.

Sindicatul angajaților de la metrou a inițiat din luna iunie negocierile, însă discuțiile au întârziat să apară deoarece Metrorex a așteptat o ședință a Consiliului de Administrație pentru desemnarea unei comisii de negociere din partea companiei.

„Negocierile în impas. Ne-am săturat de mimarea dialogului social. Salariații merită respectați mult mai mult!”, spunea atunci Artimon.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`